Στο αρχείο η δικογραφία Novartis για τον Μάριο Σαλμά


Το δρόμο για το αρχείο πήρε το σκέλος της υπόθεσης Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά. Με διάταξη της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, η δικογραφία μπαίνει στο αρχείο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του κ. Σαλμά που να στοιχειοθετούν ότι τέλεσε τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος τα οποία βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.

Ο κ. Σαλμάς είχε εμπλακεί στην υπόθεση με αφορμή κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος τον έχει κατονομάσει ως ένα από τα πρόσωπα που χρηματίστηκαν από την φαρμακοβιομηχανία. Ωστόσο, ο ίδιος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του ισχυριζόμενος μάλιστα πως είχε έρθει σε κόντρα με την εταιρία καθώς επί των ημερών του η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 50%.

Είναι η 5η κατά σειρά δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης που μπαίνει στο αρχείο ενώ παραμένουν ανοικτές αυτές με φερόμενους ως πρωταγωνιστές τους Αντώνη Σαμάρα, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Την ίδια ώρα, στον Άρειο Πάγο έχει «παγώσει» η έρευνα που αφορά τις καταγγελίες περί προσπάθειας παρέμβασης στην έρευνα για την υπόθεση Novartis καθώς εκκρεμεί το αίτημα εξαίρεσης που κατάθεσε ο αντεισαγγελέας Ι. Αγγελής κατά του συναδέλφου του, Δημήτρη Δασούλα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα καθώς και κατά της τέως εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου.

Μάλιστα, το αίτημά του αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: