Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, προσκεκλημένος των CDC

Ο κ. Ζαούτης συνοδεύεται από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Δημήτρη Παρασκευή — Θα αναπτύξει τις Προτεραιότητες και τους Στόχους του Ελληνικού Δικτύου για την Αντιμικροβιακή αντοχή, αλλά και ζητήματα σχετικά, με τις Παγκόσμιες Μη Μεταδοτικές Ασθένειες

Επίσημο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθηγητής Παιδιατρικής, κ. Θεοκλής Ζαούτης, προσκεκλημένος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, CDC, και του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Στην πληθώρα των επιστημονικών και θεσμικών συναντήσεων που θα έχει, τον συνοδεύει ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Δημήτρης Παρασκευής.

Ο κ. Ζαούτης πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στο CDC, με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ινστιτούτων Δημόσιας Υγείας (IANPHI) και του προγράμματος του CDC για τα Εθνικά Ινστιτούτα Δημόσιας Υγείας.

Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης καθώς και με τους αρμόδιους για τις Μυκητολογικές ασθένειες αλλά και με εκπροσώπους του Εθνικού Συστήματος Επιτήρησης Λυμάτων και Επιτήρησης Δεδομένων COVID.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναμένεται να αναπτύξει στις συναντήσεις του, τις Προτεραιότητες και τους Στόχους του Ελληνικού Δικτύου για την Αντιμικροβιακή αντοχή, αλλά και ζητήματα σχετικά, με τις Παγκόσμιες Μη Μεταδοτικές Ασθένειες, Γονιδιωματικής της Δημόσιας Υγείας και Παγκόσμιας Υγειονομικής Ασφάλειας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: