Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας στα τέλη Σεπτεμβρίου

Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί τέλη Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Να αναφέρουμε ότι η 73η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πραγματοποιείται φέτος από τις 18 έως τις 30 Σεπτεμβρίου και στην αμερικανική μεγαλούπολη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί τις τελευταίες ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου, θα συναντηθεί με κορυφαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων ενδέχεται να είναι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ των θεμάτων, άλλωστε, που θα συζητηθούν –πέραν των γενικότερων εξελίξεων στην περιοχή- είναι ο ρόλος της Τουρκίας μετά την επανεκλογή Ερντογάν, το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού, η κατάσταση στα Βαλκάνια, ενώ το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η προοπτική υλοποίησης ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα βρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που θα έχει τις δικές του επαφές και συναντήσεις.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, 10-13 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Στρασβούργο, προκειμένου να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: