Στις γόμες των ελαστικών παίχθηκε η  μάχη στο grand prix της Αμερικής  

 

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton –όπως γράψαμε και την Κυριακή το βράδυ αμέσως μετά την καρό σημαία- κέρδισε για 4η φορά στο Ώστιν των ΗΠΑ με στρατηγική δυο αλλαγών . Φυσικά είχε το πλεονέκτημα της pole position.  Ο Lewis Hamilton στο GP USA ( AUSTIN (TEXAS) εκκίνησε με τη μαλακή γόμα, τη διατήρησε στην πρώτη αλλαγή στον 11ο γύρο, και τελικά έβαλε τη μέση γόμα στον 31ο γύρο υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Η πραγματική μάχη δεν ήταν ορατή. Γιατί ο αγώνας δεν είχε ενδιαφέρον τουλάχιστον για τον κόσμο. Ο Hamilton ξεκίνησε πρώτος και έκανε το δικό του αγώνα. Ένα μικρό ενδιαφέρον είχε ανάμεσα στον Rosberg και Ricciardo. Αλλά και αυτό χάθηκε όταν βγήκε  το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Είχαμε την πρώτη τριάδα .

Η πραγματική μάχη έγινε στα στρατηγεία των ομάδων. Στις γόμες των ελαστικών αλλά και σε ποια χρονική στιγμή  θα έμπαιναν  τα μονοθέσια στα πίτς.

Τέσσερις από τους δέκα πρώτους οδηγούς στην τελική κατάταξη χρησιμοποίησαν και τις τρεις διαθέσιμες γόμες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Hamilton ήταν ο μόνος από τους 10 πρώτους οδηγούς στην τελική κατάταξη που ακολούθησε τακτική μαλακής/μαλακής/μέσης γόμας.

Στην εκκίνηση του αγώνα είδαμε να χρησιμοποιούνται και οι τρεις διαθέσιμες γόμες. Από τους 10 πρώτους στην εκκίνηση, μόνο οι δυο οδηγοί της Mercedes και ο Max Verstappen με τη Red Bull εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα. Αυτό συνέβη γιατί με αυτή είχαν πετύχει τον ταχύτερο χρόνο τους στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Rosberg ήταν ο μόνος από τους πρωτοπόρους που έβαλε τη μέση γόμα στην πρώτη αλλαγή ενώ τη χρησιμοποίησε και στη δεύτερη αλλαγή. Τόσο ο Hamilton όσο και ο Rosberg άλλαξαν για δεύτερη και τελευταία φορά ελαστικά υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας (VSC), 24 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Πιθανόν αυτό έπαιξε ρόλο στην επιλογή της μέσης γόμας ώστε να ολοκληρώσουν τον αγώνα μ’ αυτό το σετ.

Οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν  δύο αλλαγές. Ο Raikkonen προτού εγκαταλείψει είχε κάνει τρεις αλλαγές ενώ ίδια επιλογή έκανε και ο Vettel τρεις γύρους πριν το φινάλε. Τόσο οι Sauber όσο και ο Daniil Kvyat με τη Toro Rosso πραγματοποίησαν από μια αλλαγή ελαστικών.

Ο αγώνας διεξήχθη σε καλές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος να φτάνει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιες συνθήκες επικρατούσαν και στις κατατακτήριες δοκιμές.

 

 

Στις γόμες των ελαστικών παίχθηκε η  μάχη στο grand prix της Αμερικής  

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: