Στις φλόγες για μία ακόμη νύχτα η Κεφαλονιά

Όλο το βράδυ σε εξέλιξη ήταν οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην νότια Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, στο χωριό Καραβάδος οι φλόγες βρίσκονται κοντά στα σπίτια, δεν χρειάστηκε όμως να εκκενωθεί το χωριό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στον Αλειματά, ανάμεσα από τα χωριά Πάστρα και Σκάλα, η φωτιά καίει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, χωρίς να απειλεί οικισμούς, ενώ από τα ξημερώματα επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο. Στο νησί εξάλλου καίει από την Τετάρτη και η φωτιά στα Σιμωτάτα, που έχει μεν καλύτερη εικόνα αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά του Αλειματά προκάλεσε ζημιές στο γκαράζ μιας βίλας, πριν τη σβήσουν οι πυροσβέστες. Στο Ρατζακλί έχει γίνει διακοπή ρεύματος καθώς έχουν καεί κολώνες της ΔΕΗ.

Για λίγο, το μέτωπο του Καραβάδου απείλησε την Μονή Αγίου Ανδρέα, μια από τις ιστορικότερες της Κεφαλονιάς, όμως οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση και δεν υπήρξε πρόβλημα. Στην συγκεκριμένη φωτιά επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στο μέτωπο του Αλειματά βρίσκονται 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Σήμερα, Παρασκευή, στην Κεφαλονιά, όπου το τελευταίο διάστημα καθημερινά ξεσπούν φωτιές, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός και το επίπεδο συναγερμού «3», σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: