Στις 9 Νοεμβρίου η Volvo θα αποκαλύψει το νέο πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό EX90 που χρησιμοποιεί 50 κιλά ανακυκλωμένα πλαστικά

Η αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV της Volvo θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου. Και τότε θα δούμε αυτά που με τόσο μεράκι και σπουδή ,πέτυχαν οι σχεδιαστές. Η Volvo αυτή τη φορά δεν θα δώσει τόσο μεγάλη έμφαση ούτε στις ιπποδυνάμεις , ούτε στις επιταχύνσεις. Θα επικεντρωθεί στην πολυτέλεια και στην άνεση που θα προσφέρει στους πελάτες της. Για τη Volvo πολυτέλεια δεν είναι πλέον η μυρωδιά του νέου δέρματος ζωικής προέλευσης. Δεν είναι πια η μόνη ένδειξη ενός πλούσιου εσωτερικού.

Η Cecilia Stark, Υπεύθυνη Σχεδιασμού της Volvo αναφέρθηκε στο νέο αυτοκίνητο που θα παρουσιασθεί τον επόμενο μήνα. Είπε σχετικά:

«Επιλέξαμε υλικά με βάση τις αξίες μας. Αυτές οι επιλογές αφήνουν πίσω την παλαιομοδίτικη πολυτέλεια στα αυτοκίνητα και εκφράζουν τις σκανδιναβικές μας ρίζες. Με το Volvo EX90 παίρνουμε ως σχεδιαστικό σημείο εκκίνησης την ευζωία. Ερμηνεύστε το αυτό σε απτά στοιχεία μέσα στο Volvo EX90 και το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο ευχάριστα και κομψά εσωτερικά αυτοκινήτου στην αγορά. Την ίδια στιγμή, η σύνθεση του εσωτερικού αντανακλά τις φιλοδοξίες μας για τη βιωσιμότητα, όπως το να είμαστε μία πλήρως κυκλική και κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040».

Νέα ερμηνεία στην πολυτέλεια και το ευ ζην

Πώς μεταφράζεις τις αξίες σε υλικά; Και τι σημαίνει πολυτέλεια στον κόσμο του σήμερα; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που αντιμετώπισαν οι σχεδιαστές της Volvo. Οι απαντήσεις τους συντονίζονται με την εποχή, αλλά θεμελιώνονται στέρεα και στις ουσιώδεις αξίες του σκανδιναβικού design: απλότητα, ευζωία και φυσικοί πόροι.

Ξύλο από δάση και μίγματα μαλλιού

Μέσα στο Volvo EX90 θα βρείτε ένα σύγχρονο υλικό που το ονόμασαν Nordico. Το Nordico είναι μία σημερινή έκφραση αξιών της Σκανδιναβίας και ορίζει ένα νέο πρότυπο για την premium εσωτερική σχεδίαση. Αποτελούμενο από υφάσματα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο υλικό, όπως τα μπουκάλια PET, καθώς και από υλικό βιολογικής βάσης από δάση υπεύθυνης διαχείρισης στη Σουηδία και τη Φινλανδία, το Nordico είναι ένα καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό.

 Συναφές με τα δάση

Στην καμπίνα του Volvo EX90 υπάρχουν ξύλινα στοιχεία με πιστοποίηση FSC (Forest Management certification). Αναδεικνύονται με όμορφο οπίσθιο φωτισμό σε θερμή απόχρωση, που δημιουργεί μία ατμόσφαιρα από σκανδιναβικό σαλόνι και την παρθένα φύση του βορρά.

Στο νέο Volvo EX90 θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής καθισμάτων με επενδύσεις από μίγμα μαλλιού, που έχει πιστοποιηθεί με βάση αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Σε ακολουθία με τις φιλοδοξίες της Volvo για την κυκλική οικονομία, το EX90 περιέχει επίσης περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά, ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερες μη-ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Εκτός των μπουκαλιών PET, στο Volvo EX90 χρησιμοποιούνται σχεδόν 50 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών με βιολογική βάση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα υλικών που δεν βασίζονται σε πρωτογενή ορυκτά μεταξύ των αυτοκινήτων της γκάμας μας και θέτει ένα νέο ορόσημο για το μέλλον. Οι μοκέτες επίσης υιοθετούν την ιδέα της κυκλικότητας, καθώς αποτελούνται μερικώς από αναγεννημένο πολυαμίδιο.

Μία εξατομικευμένη και ξεχωριστή ατμόσφαιρα

Εκτός από τα υλικά, το Volvo EX90 σας προσφέρει επίσης την ευκαιρία να εξατομικεύσετε την ατμόσφαιρα και την εμφάνιση του δικού σας αυτοκινήτου, επιλέγοντας μεταξύ επτά διαφορετικών «χώρων» που συγχρονίζουν την εσωτερική διακόσμηση και τις επενδύσεις με τα εξωτερικά χρώματα.

Κάθε χώρος, ειδικά δημιουργημένος από τους σχεδιαστές  παρέχει έναν διαφορετικό χαρακτήρα και προσφέρει μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα για να ταιριάξει στις προτιμήσεις σας. Και κάθε ένας αντλεί έμπνευση από στοιχεία του σκανδιναβικού τρόπου ζωής και της συμβιωτικής σχέσης του με την όμορφη φύση στον βορρά.

 

 

Στις 9 Νοεμβρίου η Volvo θα αποκαλύψει το νέο πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό EX90 που χρησιμοποιεί 50 κιλά ανακυκλωμένα πλαστικά gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: