Στις 14.00 τα ελεύθερα δοκιμαστικά στη F1– Στις 17.00 τα επίσημα χρονομετρημένα για την Pole Position

Στα Practice 1 και Practice 2, στην πίστα του Hungaroring κυριάρχησαν οι Ferrari . Στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών πιο γρήγορος ήταν ο C. Sainz ενώ στα δεύτερα δοκιμαστικά ήταν ο Charles Leclerc. Αυτή την περίοδο στο Hungaroring έχει υψηλές θερμοκρασίες. Η πίστα είναι συνήθως στεγνή. Οι θερμοκρασίες οδοστρώματος μπορεί να φτάσουν και τους 60 βαθμούς. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Ουγγαρία δεν αποκλείεται την βρέξει. Οι πιθανότητες είναι 60%.

Χθες οι πιλότοι χρησιμοποίησαν αρχικά μαλακές γόμες. Η Pirelli επέλεξε ελαστικά από το μέσο της γκάμας της. Η γόμα C2 είναι η P Zero λευκή/σκληρή, η C3 είναι η P Zero κίτρινη/μέση και η C4 είναι η P Zero κόκκινη/μαλακή γόμα. Το τι γόμες θα χρησιμοποιήσουν στον αγώνα της Κυριακής αυτό θα εξαρτηθεί από τον καιρό.

Στην πρεμιέρα των δοκιμαστικών (Practice 1) ο Sainz ήταν ταχύτερος με 1:18.750 και με μαλακή γόμα. Πίσω από τον Ισπανό ήταν ο Verstappen και στην 3η θέση ο Charles Leclerc. Βελτιωμένη ήταν η McLaren με έναν εκπληκτικό Lando Norris. Οι Russel, Perez και Hamilton ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής. Οι διαφορές των επτά πρώτων πιλότων ήταν μικρότερες του ενός δευτερολέπτου.

Στο Practice 2 ο Leclerc οδήγησε εκπληκτικά γρήγορα. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει στον αγώνα ο Μονεγάσμος απάντησε:

« Έχασα στη Γαλλία. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν μπορώ να αλλάξω το στυλ οδήγησής μου. Θα κάνω αγώνα έτσι όπως ξέρω…».

Πολύ γρήγορος ήταν και ο Lando Norris με την MacLaren που τερμάτισε στη 2η θέση με διαφορά +0.217 πίσω από τον Leclerc.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών:

Η πίστα στην Ουγγαρία θεωρείται ότι είναι στενή σε πλάτος αλλά ασφαλής . Το καλό είναι ότι έχει εξόδους διαφυγής και αποτελεσματικής ακινητοποίησης των μονοθεσίων σε περίπτωση εξόδου.

Η πίστα κατασκευάστηκε το 1986 και έχει μήκος 4.381 km. Οι αγωνιζόμενοι την Κυριακή θα κάνουν 70 γύρους και θα καλύψουν 306.63 χλμ. Τον ταχύτερο γύρο ( 1.16.627) έχει κάνει το 2020 με την W11 ο Lewis Hamilton.

Το απόγευμα στις 17.00 θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά από όπου θα βγει και ο Pole Man της Κυριακής.

Ο αγώνας την Κυριακή 31 Ιουλίου θα ξεκινήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδος και αναμένεται να τελειώσει στις 18.00

Τα δοκιμαστικά αλλά και τον αγώνα τα δείχνουν η ΕΡΤ, η Cosmote TV και το F1 TV Pro.

 

Στις 14.00 τα ελεύθερα δοκιμαστικά στη F1– Στις 17.00 τα επίσημα χρονομετρημένα για την Pole Position gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: