Στήριξη από την Ισπανία κατά των έκνομων τουρκικών ενεργειών, ζήτησε ο Αναστασιάδης

Τη στήριξη της Ισπανίας για αποφασιστική αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας κατά της Κύπρου, αλλά του αποσταθεροποιητικού της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζήτησε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέδρο Σάντζεθ.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμπαράσταση και τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησής του.

Όπως αναφέρει ο κ. Κούσιος, η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Σάντζεθ έγινε στο πλαίσιο των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με Ευρωπαίους ηγέτες.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς επίσης και τις λεπτομέρειες που αφορούν τη φιλοσοφία για την παραχώρηση των διαφόρων ποσών στα κράτη-μέλη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτει ο κ. Κούσιος, ήγειρε και τις ιδιαίτερες συνθήκες της Κύπρου ως μιας μικρής χώρας, χωρίς άμεση συνδεσιμότητα με την ΕΕ, που έχει υποστεί καίριες ζημιές, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών, πάνω στους οποίους στηρίζεται η κυπριακή οικονομία, λόγω των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού.

«Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Σάντσεθ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, ευρύτερα, στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας τη στήριξη της Ισπανίας για αποφασιστική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης στο επίπεδο της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Κούσιος, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Ισπανό πρωθυπουργό για τη μέχρι σήμερα σταθερή συμπαράσταση της Ισπανίας.

«Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμπαράσταση και τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης του», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: