Στην τελική ευθεία το τζαμί της Αθήνας

Στην τελική ευθεία το τζαμί της Αθήνας

Μία ανάσα απέχει η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, η οποία καθυστέρησε λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως είχε δηλώσει σε τουρκική…
εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Αντώνης είναι υπέρ της οικοδόμησης του τζαμιού και με εντολή του πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία. , δημοσιοποιείται στη «Διαύγεια» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερσή του σε οικόπεδο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ιερά Οδό στο Βοτανικό.

Υπολογίζεται ότι σήμερα στην ζουν περίπου 30 χιλιάδες μουσουλμάνοι και προσεύχονται σε περίπου 120 αδήλωτους χώρους , όπου η αστυνομία δεν έχει πρόσβαση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η προχωρά με γοργούς ρυθμούς την ανέγερση του μουσουλμανικού ταμένους, καθώς είναι βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι.

Το τζαμί στην Αθήνα είναι και από τα θέματα που συζητούν-σχεδόν-σε κάθε συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος. Ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ότι αν η Αθήνα αποκτήσει τζαμί, τότε θα λειτουργήσει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

sofokleousin.gr
Στην τελική ευθεία το τζαμί της Αθήνας Στην τελική ευθεία το τζαμί της Αθήνας

Στην τελική ευθεία το τζαμί της Αθήνας

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: