Στην τελευταία στροφή ο Χάμιλτον «άρπαξε» τη νίκη

Ο Λιούις Χάμιλτον, πήρε μία εκπληκτική νίκη ύστερα από την εκπληκτική μάχη που έδωσε με τον Ρόσμπεργκ, μειώνοντας την διαφορά του από τον Γερμανό στους 11 βαθμούς. Τρίτος τερμάτισε, το παιδί θαύμα, Μαξ Φερστάπεν, με Red Bull.

Από την εκκίνηση ο Άγγλος πιλότος της Mercedes, πήρε κεφάλι στον αγώνα, με τον Γερμανό, ομόσταυλό του,  εκκινώντας  από την 6η θέση, λόγω της ποινής που είχε, ανέβηκε στην 4η θέση, περνώντας τους Ρικιάρντο, Ράικονεν .

Στον 9ο γύρο αρχίζει ο χορός των πιτ, με τον Ρόσμπεργκ να πέφτει στην 15η θέση,  αφού πραγματοποίησε το δικό του στον 11ο γύρο, βάζοντας τη μαλακή γόμα.  Στην συνέχεια με μία επική προσπάθεια ανέβηκε θέσεις, όντας δεύτερος, πίσω από τον Φέτελ, που δεν μπήκε ποτέ στα πιτ.

Στον 26ο γύρο το πίσω δεξί ελαστικό της Ferrari, κλάταρε με τον Γερμανό να εγκαταλείπει τον αγώνα και  το αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνισή του.  Την πρωτιά πήρε ο Ρόσμπεργκ, έχοντας δεύτερο τον Χάμιλτον και πιο πίσω τους Φερστάπεν και Ράικονεν.

Μετά από την φυγή του αυτοκινήτου και αρκετούς γύρους αργότερα,  οι δυο πιλότοι πραγματοποίησαν το δεύτερο πιτ στοπ τους, με  τον Ρόσμπεργκ να φορά φρέσκια πολύ μαλακή και ο Χάμιλτον χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα, πράγμα που φάνηκε περίεργο στον Άγγλο. Όμως η στρατηγική αυτή, τον ευνόησε, καθώς δεν φάνηκε η διαφορά μεταξύ των δύο γομών, με τον δις πρωταθλητή, να κατεβάζει συνέχεια τον χρόνο.

Στον τελευταίο γύρο, στη στροφή 2, ο Χάμιλτον προσπάθησε να περάσει τον Ρόσμπεργκ, από την εξωτερική, με τον Γερμανό να πέφτει επάνω στον Άγγλο και να τερματίζει τελικά στην 4η θέση, καθώς από τη σύγκρουση, έσπασε η μπροστινή αεροτομή της W07 και κόλλησε κάτω από το μονοθέσιο.

Αξιοσημείωτο επίτευγμα είναι η 6η θέση του Μπάτον, με McLaren και φυσικά η 10η θέση του Πασκάλ Βερλάιν, με Manor. Επίτευγμα που είχε να συμβεί, από την 9η θέση του αδικοχαμένου Ζιλ Μπιανκί, στο Μονακό, όταν η ομάδα ονομαζόταν Marussia.

Εκτός του Φέτελ εγκατέλειψαν οι Πέρεζ ,Αλόνσο, Χούλκενμπεργκ, Μάσα και Κβίατ.

 

Αναλυτικά η κατάταξη:

 

1 Λιούις Χάμιλτον , 2 Mαξ Φερστάπεν , 3 Κίμι Ράικονεν ,4 Νίκο Ρόσμπεργκ.5 Ντάνιελ Ρικιάρντο, 6 Τζένσον Μπάτον,7 Ρομαίν Γκροσιάν,8 Κάρλος Σάινθ τζ.,9 Βάλτερι Μπότας,10 Πασκάλ Βερλάιν, 11 Έστεμπαν Γκουτιέρεζ, 12 Τζόλιον Πάλμερ,13 Φελίπε Νασρ,14 Κέβιν Μάγκνουσεν, 15 Μάρκους Έρικσον,16 Ρίο Χαριάντο

Πηγή :Motori.gr

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: