Στην Πράγα 100 μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Βόλου

Στην Πράγα εξέδραμαν 100 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου, μία από τις πιο μαζικές σε συμμετοχή εκδρομές στο εξωτερικό που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από σχολεία της Μαγνησίας. Τους μαθητές συνοδεύουν επτά καθηγητές.
Στόχος της όλης πρωτοβουλίας είναι οι μαθητές να συνδεθούν με τον πολιτισμό και την ιστορία μιας χώρας της Κεντρικής Ευρώπης με πλούσια ιστορία, αλλά και να συναντηθούν με την ελληνική κοινότητα στην Πράγα.
Πέρυσι το 2ο ΓΕΛ Βόλου είχε επισκεφθεί τη Βιέννη και ανέπτυξε συνεργασία με το ελληνικό σχολείο της Ορθόδοξης Μητρόπολης που λειτουργεί εκεί.
Φέτος το σχολείο συνεχίζει τις επαφές του με την κεντρική Ευρώπη, καθώς επισκέπτεται την Πράγα μετά από πρόσκληση του New York University, όπου εκεί πρύτανης είναι ένας Έλληνας.
Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βόλου κ. Ανδρέας Συκιώτης ανέφερε πως «παρά την κρίση τελικά υπήρξε ενδιαφέρον από 100 μαθητές οι οποίοι αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν εκδρομή στην Πράγα συνοδεία επτά καθηγητών. Ως Λύκειο στοχεύουμε στη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς στο εξωτερικό, όπου υπάρχει και ελληνική παρουσία είτε σε επίπεδο κοινότητας είτε ορθόδοξων Μητροπόλεων. Κατά την παραμονή τους στην Πράγα οι μαθητές θα επισκεφθούν το New York University με Έλληνα πρύτανη από τον οποίο και δεχθήκαμε την πρόσκληση για να μεταβούμε, ενώ θα επισκεφτούν το ελληνικό Προξενείο και θα συναντηθούν με την ελληνική κοινότητα στην πόλη που έχει μεγάλη ιστορία. Οι μαθητές θα επιστρέψουν την Κυριακή, ενώ η μετακίνησή τους γίνεται οδικώς».

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: