Στην Πολιτική Προστασία ο Αλέξης Τσίπρας – Η φωτιά έχει περικυκλώσει τη Νεάπολη – Ενας νεκρός – Απειλεί σπίτια η εστία στον Υμητό – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην Πολιτική Προστασία ο Αλέξης Τσίπρας – Η φωτιά έχει περικυκλώσει τη Νεάπολη   Ενας νεκρός   Απειλεί σπίτια η εστία στον Υμητό   ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

14.40: Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Λαφαζάνη βρίσκεται στον Καρέα όπου μαίνεται η . Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ, τόνισε: Όλοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα, για να σωθούν περιουσίες και πρώτα απ” όλα, ζωές ανθρώπων

14.32: Πέντε άτομα στο νοσοκομείο λόγω της πυρκαγιάς στον Καρέα. Μάλιστα ο ένας είναι πυροσβέστης. Οι διακομισθέντες αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας του καπνού.

14.30: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή του Πισσώνα κοντά στην . Μαίνεται ανεξέλεγκτη

14.21: Ένας 58χρονος είναι νεκρός στη Νεάπολη όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά. Πρόκειται για Έλληνα που ζούσε μόνιμα στην Ελβετία, ο οποίος είχε μεταφερθεί, νωρίτερα, στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης με αναπνευστικά προβλήματα από καπνούς, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

14.17: Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται αυτή την ώρα ο Αλέξης , ο οποίος ενημερώνεται από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής. Νωρίτερα ο κ. είχε ενημέρωση για τις φωτιές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

14.14:Εκκενώνεται το κέντρο υγείας στη Νεάπολη Λακωνίας- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

14.07: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη , η οποία ξέσπασε στον Υμηττό, στο ύψος της περιοχής του Καρέα.

Πολύ κοντά σε σπίτια έχει φτάσει, πλέον, η πυρκαγιά, ενώ το των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της επιχειρεί παράλληλα με 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και ένα .

13.47: Σύμφωνα με ανάρτηση του Π. Καμμένου «Οι πιλότοι του canadair της ΠΑ που κατέπεσε είναι καλά στην υγεία τους ο ένας ελαφρά τραυματισμένος».

13.33: Στο υπουργείο Άμυνας και ακολούθως στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τις φωτιές στη Λακωνία και και στον Καρέα.

12.26: Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λακωνία, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση. Καλά στην υγεία τους οι δυο πιλότοι

13.20: Καναντέρ έπεσε πριν από λίγο στο Φαρακλό Λακωνίας, το οποίο συμμετείχε στη κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι πιλότοι αγνοούνται.

Η φωτιά έχει περικυκλώσει τη Νεάπολη και η περιοχή εκκενώνεται.

Στα 50 έχουν φτάσει τα οχήματα που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λακωνία και τους 120 οι πυροσβέστες. Από αέρος τα 4 αεροσκάφη ενισχύθηκαν με 3 επιπλέον φτάνοντας τα 7

Επιτόπου βρίσκονται επίσης, 25 άτομα πεζοπόρο και δύο ελικόπτερα.

Κάτοικοι του χωριού Νικόλαος έχουν συγκεντρωθεί στην του χωριού που έχει περικυκλωθεί από τις φωτιές. Σε ετοιμότητα το λιμενικό ώστε να παραστεί ανάγκη να εκκενωθούν.

Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η φωτιά έχει μπει σε χωριά, ενώ ανέφερε ότι έχει πληροφορίες για καμμένα σπίτια στο Φαρακλό.

Ο δήμαρχος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: