Στην Περιφέρεια Αττικής τα κτίρια του Λάκη Γαβαλά

Στην Περιφέρεια Αττικής τα κτίρια του Λάκη Γαβαλά

Μια πρωτοποριακή πρόταση υπέβαλε ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα: να περάσουν οι τεράστιες δεσμευμένες εκτάσεις στην Κάντζα που φέρουν την επωνυμία στην Περιφέρεια Αττικής κι έτσι το ελληνικό δημόσιο να πάρει πίσω τα που του οφείλονται.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει η το πράσινο φως ώστε οι δημευμένες από το Δημόσιο τεράστιες εγκαταστάσεις στην Κάντζα του φυλακισμένου μόδιστρου Λάκη Γαβαλά, να περάσουν στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής.

Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, όπως γράφουν «Τα », είναι διασπαρμένη σε 38 κτίρια στο Λεκανοπέδιο Αττικής για τα οποία πληρώνει το ποσό των 10 εκατ. ετησίως. Την ίδια ώρα μένουν αναξιοποίητα τα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τ.μ. σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς εξάλλου είχε δηλώσει έτοιμος να παραχωρήσει την περιουσία του για την εξόφληση των οφειλών του. «Τι περιουσία; Τετραχιλιαπλάσια από αυτή που είναι το χρέος μου. Να την πάρουν να την κάνουν σχολεία, να την κάνουν νοσοκομεία. Εχω 20.000 τετραγωνικά κτίσμα στην Κάντζα. Γιατί δε βάζουν αστέγους μέσα; Για να πουν ότι τιμωρούν τον Γαβαλά στο Αλκατράζ; Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου που είναι πενταόροφο; Γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο;» είχε δηλώσει στα «Νέα» ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς.

Σε επιστολή του από τη τον Οκτώβριο του 2012 ανέφερε: «Είτε χρωστάει είτε δεν χρωστάει η εταιρεία μου, με συνεχείς προτάσεις μου προς την Εφορία ζητώ να της εκχωρήσω όλη την ακίνητη περιουσία μου – ατομική και των εταιρειών μου, που υπερκαλύπτει τα πάντα. Παρ” όλα αυτά δεν γίνεται τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση», έλεγε τότε.

Η πρόταση του Γιάννη Σγουρού περιλαμβάνει πλήρη οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων προκύπτει ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19,5 εκατ. που θα μπορούσε να διαθέσει η Περιφέρεια θα ήταν ωφέλιμη αφού διαθέτει ήδη τεράστια ποσά σε ενοίκια.

Στην Περιφέρεια Αττικής τα κτίρια του Λάκη Γαβαλά

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: