Στην Πάτρα η έδρα της εταιρείας των υδροπλάνων – Σε ποιά νησιά του Iονίου διαμορφώνονται υδατοδρόμια

Στην Πάτρα η έδρα της εταιρείας των υδροπλάνων   Σε ποιά νησιά του Iονίου διαμορφώνονται υδατοδρόμια

, Κυκλάδες, Σποράδες και του Ιονίου είναι οι πρώτοι σχεδιαζόμενοι προορισμοί των υδροπλάνων. Αυτού του είδους τα σκάφη, σύμφωνα με ειδικούς, δεν επηρεάζονται από την κατάσταση της θάλασσας, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσθαλασσώνονται στο υπήνεμο – το προστατευόμενο μέρος – των νησιών. Στα θετικά τους είναι και το γεγονός πως οι πτήσεις τους δεν εξαρτώνται από τους δυνατούς ανέμους, αρκεί οι άνεμοι να μην τα χτυπούν από το πλάι.

Ετσι, στο υπό διαμόρφωση νέο σκηνικό πέρα από τις επαφές μεταξύ των εταιρειών έχουν αρχίσει και οι διαπραγματεύσεις για τις παραγγελίες των πρώτων ελληνικών υδροπλάνων. Για τον λόγο αυτό προχθές έγινε από την καναδέζικη εταιρεία κατασκευής υδροπλάνων Viking Air για τις υπηρεσιακές δυνατότητες των υδροπλάνων τύπου Twin Otter Series 400. Αυτού του είδους τα υδροπλάνα μπορούν να μεταφέρουν 19 επιβάτες και αναπτύσσουν ταχύτητα 160 κόμβων (250 χιλιόμετρα).

ΕΞΑΓΟΡΑ. Η πρόσκληση των εκπροσώπων της Viking Air – που συμμετείχαν και στο χθεσινό συνέδριο στη Σύρο – έγινε από την ελληνική εταιρεία Κ2 Smart Jets σε συνεργασία με την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά του 50% της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Στο μεταξύ, πλώρη για τη δημιουργία του πρώτου κεντρικού υδατοδρομίου της Αττικής στο λιμάνι του Πειραιά βάζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά. Την ίδια ώρα, τα Ελληνικά Υδατοδρόμια έχουν αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, στους Παξούς, τους Οθωνούς και την Ερεικούσα για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Παράλληλα, αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες επαναδειοδότησης των υδατοδρομίων που λειτουργούσαν έως το 2008 στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Βάση της εταιρείας για τη Δυτική θα αποτελέσει η . Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υδατοδρομίων στην Κρήτη (σε Ηράκλειο και ), στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τον Αργοσαρωνικό και τις Σποράδες.

Πηγή: tanea

xespao

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: