Στην Ουκρανία ο Άντονι Μπλίνκεν εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο – Την Πέμπτη θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνομιλίες για το ουκρανικό με Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία

Στην Ουκρανία θα μεταβεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο. Κατά τη συνάντηση, «θα ενισχύσει τη δέσμευση των ΗΠΑ απέναντι στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί επίσης την Πέμπτη στο Βερολίνο για συνομιλίες με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για τον ουκρανικό φάκελο, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι τέσσερις διατλαντικές δυνάμεις θα ανταλλάξουν απόψεις για «τις κοινές προσπάθειες προκειμένου να αποτραπεί μια περαιτέρω ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της ετοιμότητας συμμάχων και εταίρων να επιβάλουν μαζικές συνέπειες και σοβαρά οικονομικά κόστη στη Ρωσία», είπε ο Νεντ Πράις.

Η περιοδεία του Άντονι Μπλίνκεν «ακολουθεί μια τεράστια διπλωματική επιχείρηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους μας για μια ενιαία προσέγγιση ώστε να απαντήσουμε στην απειλή που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία, και τις κοινές μας προσπάθειες να ενθαρρύνουμε την επιλογή της διπλωματικής οδού και μιας αποκλιμάκωσης, προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: