Στην οθόνη με τον Γιάλομ

Στην οθόνη με τον Γιάλομ

Στην οθόνη με τον Γιάλομ Στην οθόνη με τον Ίρβιν Γιάλομ. Σε μία νέα μορφή εμπειρίας. Μετα-συλλογική,θα μπορούσε κανείςνα την αποκαλέσει.

Στις 27/11 στον κινηματογράφο Δαναός της Κηφισίας, περίπου 700 άτομα προσκλήθηκαν ή κληρώθηκαν για να παρευρεθούν σε μία ιδιότυπη εκδήλωση.

Στη διάρκειά της ο διάσημος ψυχίατρος αλλά και πολυαγαπημένος για τους Έλληνες αναγνώστες συγγραφέας, ο Ίρβιν Γιάλομ θα… συναντιόταν μαζί τους.

Μέσω skype αυτή τη φορά. Και όχι με τη φυσική παρουσία του όπως είχε συμβεί το 2005 και το 2009.

Η εκδήλωση ήταν κάτι μεταξύ συνέντευξης τύπου και ομαδικής θεραπείας. Σε κάθε περίπτωση ήταν μία ιδιότυπη συνάντηση με έναν διανοητή τον οποίο πολλές δεκάδες χιλιάδες αγάπησαν αν κρίνουμε από τους ευπώλητους τίτλους στην Ελλάδα τόσο των επιστημονικών όσο και των λογοτεχνικών έργων του.

Αφορμές στον παρελθόν για την άφιξή του στην Αθήνα είχαν δώσει οι κυκλοφορίες των βιβλίων του Όταν έκλαψε ο Νίτσε και Στο ντιβάνι από τις εκδόσεις Άγρα.

Η συνομιλία μέσω skype διοργανώθηκε από τον εκδότη της Άγρας Σταύρο Πετσόπουλο και την κινηματογραφική εταιρεία Filmtrade.

Σαν ένα είδος αβαν πρεμιέρ της βιογραφικής ταινίας Ο κήπος του Γιάλομ, της ελβετίδας σκηνοθέτη Σαμπίν Γκίζιγκερ που θα προβάλλεται από τις 11 Δεκεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: