Στην ολομέλεια του ΕΚ, συζήτηση και ψήφισμα για την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

 

Την ερχόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, θα διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώπιον της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι, για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
Η συζήτηση, καθώς και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος αποφασίστηκε την Πέμπτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αποδέχθηκε τις προτάσεις της ευρωομάδας του ΕΛΚ και της ευρωομάδας της Αριστεράς με τις οποίες συμφώνησαν και οι άλλες ευρωομάδες.

Η ευρωομάδα της Αριστεράς σημειώνει ότι η πρότασή της κατατέθηκε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ ανάλογη πρόταση κατατέθηκε γραπτώς και από την ευρωομάδα του ΕΛΚ.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: