Στην Κύπρο δίνουν 11.500 ευρώ το μήνα για αυτή τη θέση, αλλά δεν πάει κανείς

Με την ανάγνωση του τίτλου, αναρωτιέται κανείς: Υπάρχει δουλειά που έχει μισθό 11.500 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως αλλά δεν βρίσκεται κάποιος; Κι όμως, υπάρχει και είναι στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το philenews.gr, το πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών μένει καθηλωμένο γιατί δεν βρίσκουν πιλότο να το πετά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί συμφωνία για μίσθωση δύο ελικοπτέρων για σκοπούς πυρόσβεσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Αυτά αναφέρθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με την παρουσία τεσσάρων υπουργών για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην ύπαιθρο κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών επισήμανε ότι πιλότοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το αεροπλανάκι πυρόσβεσης, καθώς θεωρούν το μισθό χαμηλό. Όταν ρωτήθηκε να αναφέρει πόσο είναι ο μισθός, ο κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε πως πρόκειται για 11.500 ευρώ μηνιαίως. Τότε παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέλαβε να δώσει λύση στο πρόβλημα από πιλότους που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για τα ελικόπτερα της Αστυνομίας.

Σχετικά με τα δύο ελικόπτερα που μισθώνει η Δημοκρατία κάθε χρόνο για σκοπούς πυρόσβεσης, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι η προσφορά που προκηρύχθηκε από το Τμήμα Δασών ακυρώθηκε και τώρα γίνονται απευθείας διαπραγματεύσεις με την εταιρεία που επέδειξε ενδιαφέρον και είναι η ίδια που προμηθεύει κάθε χρόνο τα πτητικά μέσα.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, δεν θα δεχθεί να λείπει φέτος κανένα ελικόπτερο της Αστυνομίας ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα για σκοπούς πυρόσβεσης. Ο ίδιος προειδοποίησε όλα τα κυβερνητικά τμήματα να πάρουν τα πράγματα σοβαρά, επισημαίνοντας ότι «δεν μας παίρνει φέτος να κάνουμε λάθος».

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: