Στην Κυλλήνη 62 μετανάστες, ανάμεσα τους 13 παιδιά

Στη σύλληψη τριών ατόμων, που κατηγορούνται για διακίνηση αλλοδαπών, προχώρησε το λιμενικό μετά τον εντοπισμό ιστιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή της Καλόγριας, στη δυτική Αχαΐα.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Ειδικότερα, έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχε η διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, εντοπίστηκε χθες το ιστιοφόρο με σημαία Ολλανδίας, στο οποίο επέβαιναν 65 αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ.

Στη συνέχεια το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης, όπου συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος του σκάφους με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Κατάκολου, το οποίο διερευνά παράλληλα την εμπλοκή περισσότερων ατόμων στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, οι 62 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και 13 παιδιά, φιλοξενούνται σε χώρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ιωσήφ – Ναμπίλ Μοράντ «έχουμε φροντίσει να τους εφοδιάσουμε με κουβέρτες , ενώ όσον αφορά στη σίτισή τους προσφέρεται φαγητό από την 117 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα».

Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: