Στην Κροατία ο 3ος αγώνας του WRC

Ο «μικρός» Kalle Rovanpera με Toyota Yaris Rally 1 ήταν ο πιο γρήγορος στο χθεσινό  shakedown μήκους 3,65 χιλιομέτρων.

Το «αστέρι» της Toyota Gazoo Racing  με χρόνο 1’52’’5 κέρδισε το shakedown αλλά και τις εντυπώσεις. Ήταν ταχύτερος κατά 1/10’’ του Neuville (Hyundai i20 WRC) που έκανε 1.52.6   και 8/10’’ του Tanak με το δεύτερο εργοστασιακό i20 WRC που έκανε 153.3 . Στην 4η θέση και 5η θέση  βρέθηκαν οι Breen (Ford Puma Rally1) και Lappi (Toyota Yaris Rally1) που έκαναν ίδιο χρόνο (1.53.8).

Βέβαια στο shakedown βαθμοί δεν υπάρχουν. Ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή ,22 Απριλίου, με 8 Ειδικές Διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 120,38 χλμ. . Η μεγαλύτερη Ε.Δ είναι μήκους 20,77 χλμ.

Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι σε κάποιες από τις ειδικές διαδρομές θα βρέχει όποτε από τη μια θα αλλάξει η στρατηγική των οδηγών όσον αφορά τις γόμες των ελαστικών που έχουν ήδη επιλέξει και από την άλλη θα προσφέρουν μεγαλύτερο θέαμα. Οι ειδικές διαδρομές σήμερα θα γίνουν στις ορεινές περιοχές Samoborsko Gorje, Žumberak και στην περιοχή Karlovac, δυτικά και νοτιοδυτικά του Ζάγκρεμπ.

Το Σάββατο ο αγώνας συνεχίζεται και πάλι σε ορεινές διαδρομές και συνεχίζεται δυτικά στις ακτές της Αδριατικής . Και το Σάββατο θα γίνουν 8 ειδικές διαδρομές από τις οποίες οι τέσσερις είναι επαναλαμβανόμενες, συνολικού μήκους 116,98 χλμ.

Την Κυριακή ο αγώνας γίνεται κοντά στο Ζάγκρεμπ. Θα γίνουν τέσσερις Ε.Δ (οι δύο επαναλαμβανόμενες) αλλά σε πιο φαρδείς δρόμους, συνολικού μήκους 54,48 χλμ.

Στο ράλι Κροατίας, τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC , συμμετέχουν  63 πληρώματα. Από αυτά τα 11 πληρώματα τρέχουν με τα υβριδικά εργοστασιακά της κατηγορίας Rally1.

Το σύνολο των χιλιομέτρων του αγώνα στην Κροατία είναι 1642,18 χλμ. και το συνολικό μήκος των 20  Ε.Δ  είναι 291,84 χλμ.

 

Στην Κροατία ο 3ος αγώνας του WRC gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: