Στην Κρακοβία της Πολωνίας ο νέος κόμβος τεχνολογίας της Volvo

Ένα σημαντικό κέντρο ανάπτυξης λογισμικού που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις στρατηγικές φιλοδοξίες της Volvo θα «στηθεί» στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, στην Κρακοβία. Η εταιρία φιλοδοξεί έως το 2030 να γίνει μια εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να έχει ηγετική θέση στις νέες τεχνολογίες.

Ο νέος κόμβος Τεχνολογίας θα λειτουργήσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με δυναμικό περίπου 120 ειδικοτήτων. Έως τα μέσα της δεκαετίας, η εταιρία στην Κρακοβία στοχεύει να απασχολήσει  500 με 600 ανθρώπους, οι οποίοι θα συμπληρώνουν και θα συνεργάζονται με τους κεντρικούς  Κόμβους στη Σουηδία και την Κίνα καθώς και με τους άλλους τεχνολογικούς κόμβους στον κόσμο.

Ο Κόμβος Τεχνολογίας θα επιφορτιστεί πλήρως με την ευθύνη ανάπτυξης σημαντικών και ολοκληρωμένων λειτουργιών στα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τον εταιρικό σκοπό της Volvo.

Οι μηχανικοί στην Κρακοβία θα αποτελούν μέρος της διεθνούς δεξαμενής ταλέντων , ενισχύοντας τον ρυθμό με τον οποίο καινοτομεί η Volvo μέσω της εξέλιξης λογισμικού σε πεδία που θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικά.

Σημαντικά για την εταιρία είναι οι ζωτικές τεχνολογίες για την ασφάλεια που βασίζονται στην κατανόηση σε βάθος των αιτιών πρόκλησης ατυχημάτων έως αλγόριθμων για την αντίληψη και την υποβοήθηση του οδηγού, καθώς και λογισμικού για την αυτόνομη οδήγηση.

Άλλες σημαντικές προκλήσεις για τους μηχανικούς περιλαμβάνουν την ανάπτυξη λειτουργιών συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς ή την υποστήριξη ολόκληρου του έργου ανάπτυξης λογισμικού μέσω της ανάλυσης δεδομένων.


Volvo EX90

Όπως προκύπτει και από το αμιγώς ηλεκτρικό SUV  Volvo EX90, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβάλλεται με ραγδαίο ρυθμό και τα προσεχή αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καθορίζονται στο σύνολό τους από το λογισμικό τους.

Το Volvo του μέλλοντος θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, θα διατίθεται όλο και περισσότερο μέσω online καναλιών πώλησης, θα ελέγχεται από εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές οι οποίοι θα τρέχουν λογισμικό που έχει εξελιχθεί εσωτερικά και θα γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου χάρη στις τακτικές ασύρματες (over-the-air) αναβαθμίσεις.

Για να πετύχει η εταιρία έως το 2030 την κατασκευή 100% ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να καταφέρει τον πλήρη μετασχηματισμό προσλαμβάνει χιλιάδες ειδικευμένα ταλέντα από όλο τον κόσμο έτσι ώστε η Κρακοβία να αποτελέσει ακόμη ένα κομμάτι σε αυτό το παζλ.

Ο Jim Rowan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars είπε ότι  η επόμενη γενιά των αυτοκινήτων Volvo θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά μέσα μεταφοράς.

Επέλεξαν την Κρακοβία έπειτα από διεξοδική ανάλυση. Άλλωστε η Volvo έχει παρουσία στην Πολωνία για περισσότερα από 30 χρόνια. Στη Κρακοβία υπάρχει ένα αναδυόμενο τεχνολογικό κέντρο, με ευρύ δίκτυο εταιρειών τεχνολογίας, ένας εύρωστος τομέας τηλεπικοινωνιών, κλάδος που έχει αποτελέσει πλούσιο κοίτασμα για στρατολόγηση στελεχών σε άλλες τοποθεσίες όπου διαθέτει η εταιρία ανάλογα κέντρα.

Ο Πρόεδρος είπε ακόμη: «Θα είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων με σημαντική εξειδικευμένη παρουσία, κάτι που καθιστά την τοποθεσία ιδανική για τον νέο μας Κόμβο Τεχνολογίας. Στο εξής, θα αρχίσουμε να χτίζουμε δίκτυα και να βρίσκουμε ταλέντα, ώστε το νέο μας γραφείο να είναι έτοιμο και πλήρως λειτουργικό έως το τέλος του έτους».

Η Hanna Fager (Χάνα Φάγκερ), Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού στη Volvo Cars δήλωσε:

«Φιλοδοξία μας είναι να προσελκύσουμε και να στρατολογήσουμε κορυφαία ταλέντα ανά τον κόσμο, μέσω της παρουσίας μας σε στρατηγικά σημαντικές τοποθεσίες. Ο νέος μας Κόμβος Τεχνολογίας στην Κρακοβία είναι ένα ιδανικό παράδειγμα για αυτό. Επί του παρόντος, λειτουργούμε Κόμβους Τεχνολογίας στη Στοκχόλμη και στο Λουντ της Σουηδίας, καθώς και στη Μπανγκαλόρ, στην Ινδία. Διαθέτουμε επίσης μεγάλα τεχνικά κέντρα στη Σαγκάη, στην Κίνα, και στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Παρόλο που κάθε μία από αυτές τις θέσεις εστιάζει σε ξεχωριστό πεδίο, μαζί σχηματίζουν ένα σημαντικό δίκτυο από κέντρα καινοτομίας, στρατηγικά διεσπαρμένα ανά τον κόσμο».

Και καταλήγει κάνοντας ένα «προσκλητήριο»: « Εάν είστε μηχανικός λογισμικού και ενδιαφέρεστε να αποτελέσετε μέλος της ομάδας μας στον νέο Κόμβο τεχνολογίας στην Κρακοβία, μπείτε στη σελίδα θέσεων εργασίας μας και κάντε αίτηση τώρα! Επί του παρόντος, προσλαμβάνουμε μηχανικούς λογισμικού, αρχιτέκτονες συστημάτων και δοκιμαστές».

Στην Κρακοβία της Πολωνίας ο νέος κόμβος τεχνολογίας της Volvo gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: