Στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων η  Renault  με τα CLIO και ZOE

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μετά από ένα δύσκολο 1ο εξάμηνο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού  κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 28,3%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, η Renault με τα  CLIO και ZOE κατάφερε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής αγοράς με μερίδιο 10,5%.

Tο γαλλικό best seller  Renault CLIO,  κατακτά την 1η θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία του, ενώ και το ηλεκτρικό best seller Renault ZOE, καταλαμβάνει την 1η θέση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, για το 1ο εξάμηνο του 2020.

Η εξαιρετική πορεία του νέου Renault CLIO 5ης γενιάς, κορυφώθηκε με την 1η θέση που κατέλαβε στην κατηγορία του, για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, με 102.949 πωλήσεις. Τον ίδιο μήνα, μέσα στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων τερμάτισαν τα Renault CAPTUR (3η θέση), Dacia SANDERO (4η θέση), και Dacia DUSTER (8η θέση).

Το καινούριο, 100% ηλεκτρικό, Renault ZOE 3η γενιάς, αναδείχτηκε ως το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, φτάνοντας τις 37.540 μονάδες και σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι. Μόνο το μήνα Ιούνιο, το νέο Renault  ZOE σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με 11.000 μονάδες.

Το 1ο εξάμηνο του έτους, οι επιδόσεις της Renault στις πωλήσεις ηλεκτρικών σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυξημένες κατά 38% σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερα από 42.000 πωληθέντα ηλεκτρικά μοντέλα αυτή την περίοδο. Με το λανσάρισμα των νέων υβριδικών CLIO E-TECH, CAPTUR E-TECH Plug-in, αλλά και του 100% ηλεκτρικού TWINGO Z.E., η Renault, όχι μόνο θα ενδυναμώσει  την παρουσία της στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και θα πιάσει τους στόχους της, έτσι όπως αυτοί ορίζονται από της νέες, αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις για το 2020 (CAFÉ).

Στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων η  Renault  με τα CLIO και ZOE gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: