Στην ERT World η μεγάλη παρέλαση της Νέας Υόρκης για τη 201η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

H ERT World, σε συνεργασία με τη New Greek TV, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, θα μεταδώσει απευθείας τη μεγάλη παρέλαση για την 201η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που διεξάγεται στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, ύστερα από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης διοργανώνει τη φετινή παρέλαση, φέρνοντας ελληνικό χρώμα στη φημισμένη 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.
Φέτος η παρέλαση είναι συμβολική, καθώς γιορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (που συμπληρώθηκαν το 2021), ενώ παράλληλα τιμώνται τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αμερικής και τη δημιουργία της ομογενειακής οργάνωσης, ΑΧΕΠΑ.
Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, στην οποία θα λάβουν μέρος συνολικά 22 άτομα, από τα οποία 18 στρατευμένοι και 4 αξιωματικοί.
Στους μεγάλους τελετάρχες αυτής της χρονιάς περιλαμβάνονται ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, το Ελληνικό Συμβούλιο (Hellenic Caucus) του Κογκρέσου και οι συμπρόεδροί του, Κάρολιν Μαλόνι  και Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, η ομογενής βουλευτής της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, και η χρυσή Ολυμπιονίκης, Φανή Χαλκιά.
Επιπροσθέτως, επίτιμοι τελετάρχες έχουν οριστεί η ελληνοαµερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ και ο ύπατος πρόεδρός της κ. Δηµήτρης Κόκοτας, οι Κυπριακές Οργανώσεις των ΗΠΑ ΚΟΑ, ΠΣΕΚΑ και Παγκύπριος και οι πρόεδροί τους Κυριάκος Παπαστυλιανού και Φίλιπ Κρίστοφερ, οι Χιακές Οργανώσεις Χιακή Ομοσπονδία, Παγχιακός Σύνδεσμος «Κοραής» και Ηνωμένα Χιακά Σωματεία με τους προέδρους τους, Ιωάννη Κοντολιό, Παναγιώτη Γεραζούνη και Δημήτρη Κοντολιό, αλλά και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Ιωάννης Μελισσανίδης.

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: