Στην Ελλάδα ξανάρχεται, για τελευταία φορά ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν


Ο ψιλόλιγνος Δανός τεχνοκράτης που ως επικεφαλής στο ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χαρακτήρισε «εύλογο μισθό» για την Ελλάδα τα 300 ευρώ το μήνα, ο άνθρωπος που με αλαζονικό ύφος έμπαινε τα χρόνια της βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης ό,τι ώρα ήθελε στα υπουργικά γραφεία και απαιτούσε ακόμη και το κλείσιμο του δρόμου επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, στο Κολωνάκι, για να αγοράσει βερίκοκα από τον μανάβη, συνταξιοδοτείται τον ερχόμενο Ιούλιο έχοντας συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του.

Ωστόσο όπως μαθαίνουμε θα κάνει για μια ακόμη φορά στο μεσοδιάστημα στάση στην Ελλάδα. Ο «σκληρός διαπραγματευτής», κατά δήλωση της γενικής διευθύντριας του Δ.Ν.Τ. Κρισταλίνα Γκεορκίεβα, αναμένεται να δώσει το παρών στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 5 με 8 Μαρτίου.

Δίπλα του θα έχει τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Ταμείου, Τάο Ζανγκ και αμφότεροι θα λάβουν το λόγο.

Τα όσα θα πει κυρίως ο κ. Τόμσεν θα έχουν ενδιαφέρον, αφού προφανώς θα προβεί σε έναν απολογισμό τώρα που η χώρα μας έχει εξέλθει από τη στενωπό των μνημονίων, και βέβαια αποδείχθηκε ότι η οικονομικοπολιτική συνταγή του IMF και της τρόικας γενικότερα, χώλαινε σχεδόν στο σύνολό της προκαλώντας στους Έλληνες πολύ περισσότερα και δυσβάσταχτα προβλήματα απ” αυτά που καλούσε να επιλύσει.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: