Στην Bentley Motors η πρώτη πιστοποίηση «Net Zero Plastic to Nature»

Η πρώτη εταιρεία στην οποία απονεμήθηκε η πιστοποίηση του οργανισμού South Pole «Net Zero Plastic to Nature», είναι η Bentley.  Η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία εξασφάλισε την πιστοποίηση  μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων ,που επικεντρώνεται στην αλυσίδα εφοδιασμού και τη συσκευασία.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση αντανακλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνεχείς περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Βρετανού κατασκευαστή, αποτελώντας βασικό μέρος της στρατηγικής Beyond100 για την επίτευξη ουδετερότητας από άνθρακα έως το 2030.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση απονέμεται από εξειδικευμένους, πάνω στον τομέα της μείωσης των πλαστικών και της κυκλικής οικονομίας, εμπειρογνώμονες του οργανισμού για την μείωση των εκπομπών ρύπων, South Pole.

Η οργάνωση South Pole ιδρύθηκε το 2006 και βοηθά εταιρείες σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν ολοκληρωμένα προγράμματα και στρατηγικές μείωσης των εκπομπών που μετατρέπουν τη δράση για το κλίμα σε μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Επίσης, είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού και αποτελεί μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ.

Με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση επιβεβαιώνεται ότι η Bentley έχει εφαρμόσει μία δυναμική στρατηγική μείωσης και ανακύκλωσης, υποστηρίζοντας δύο νέες πρωτοβουλίες συλλογής πλαστικών απορριμμάτων σε Ινδία και Ταϊλάνδη

Η σε βάθος αξιολόγηση κάλυψε πλήρως όλα τα βήματα, από τις λειτουργικές συσκευασίες των πλαστικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα και την συναρμολόγηση, έως τη διάθεση πλαστικών προστατευτικών αντικειμένων στο Παγκόσμιο Επίσημο Δίκτυο της Bentley. O Οργανισμός South Pole, αξιολόγησε επίσης τις εκπομπές των πλαστικών υλικών από την τριβή των ελαστικών, με το συνολικό αποτύπωμα να φτάνει συνολικά τους 165,4 τόνους. Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από τους πραγματογνώμονες έδειξε ότι, η πλειονότητα των πλαστικών απορριμμάτων έχει ανακυκλωθεί με τον κατάλληλο τρόπο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις με στόχο να αντιμετωπιστεί η ελάχιστη ποσότητα των μη επεξεργασμένων αποβλήτων που εντοπίστηκε μέσω της αξιολόγησης.

Για να εξασφαλίσει την πιστοποίηση, η Bentley επένδυσε πάνω σε δύο συγκεκριμένα προγράμματα συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τα οποία λαμβάνουν χώρα στην Ινδία και την Ταϊλάνδη. Η συγκεκριμένη ενέργεια διασφαλίζει ότι, ο συνολικός όγκος των μη επεξεργασμένων πλαστικών απορριμμάτων που βρέθηκαν στην αντίστοιχη μελέτη για το 2021, έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Ο Peter Bosch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bentley Motors, σχολίασε:

«Η προσπάθειά μας για ένα μέλλον χωρίς πλαστικά, αποτελεί ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής μας Beyond100 και η πρωτοποριακή συνεργασία με την οργάνωση South Pole, μας βοήθησε να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο της προσπάθειας που ξεκινήσαμε για να πετύχουμε τόσο την μείωση των πλαστικών υλών, όσο και την ανακύκλωσή τους. Εξετάσαμε κάθε πτυχή της αλυσίδας ανεφοδιασμού. Από την επιφάνεια περιτυλίγματος που χρησιμοποιείται για να συσκευαστούν τα ανταλλακτικά, μέχρι τα εξωτερικά καλύμματα του αμαξώματος, δεν υπάρχει κάτι που να μην καταφέραμε να αλλάξουμε, με στόχο να μειωθεί το οικολογικό μας αποτύπωμα. Για παράδειγμα, μειώσαμε πάνω από 50% τα προστατευτικά πλαστικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία των ανταλλακτικών. Επίσης, αφαιρώντας περιττά αντικείμενα όπως τα πλαστικά προστατευτικά τάσια των τροχών και τα καλύμματα των υαλοκαθαριστήρων, καταφέραμε να διασφαλίσουμε 12 τόνους λιγότερο πλαστικό, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα αυτοκίνητά μας θα συνεχίζουν να βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση».

 

 

 

Στην Bentley Motors η πρώτη πιστοποίηση «Net Zero Plastic to Nature» gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: