Στην Αθήνα ο Γκόρντον Ράμσεϊ – Εφτιαξε τυλιχτά σουβλάκια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

«Πάψε να λες κεμπάπ το σουβλάκι!», είπε ο διάσημος σεφ απευθυνόμενος στον Τζίνο ντ′ Ακάμπο με τους δυο σεφ να ξεσπούν στα γέλια

Στην Αθήνα βρίσκεται ο διάσημος Βρετανός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν μετά τη Σαντορίνη ο Ράμσεϊ επισκέφθηκε ένα σουβλατζίδικο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και πήρε μία γεύση από το πως φτιάχνεται το τυλιχτό σουβλάκι. Μαζί του ήταν και ο διάσημος Ιταλός σεφ Τζίνο ντ′ Ακάμπο και ο Γάλλος μετρ εστιατορίων, Φρεντ Σιριέ. Οι τρεις τους μίλησαν με τους ιδιοκτήτες και φυσικά πήραν θέση πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο σουβλατζίδικο υπήρξε και ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο όταν ο Έλληνας συνάδελφός τους άκουσε τον Ντ’ Ακάμπο να λέει το σουβλάκι… κεμπάπ. Τότε σε έξαλλη κατάσταση του είπε «Όχι, όχι, δεν είναι κεμπάπ. Στην Ελλάδα το λέμε σουβλάκι».


Λίγο μετά όταν άκουσε τον χαρακτηρισμό «pizza boy» τότε προσκάλεσε την ελληνική ομάδα σε μία μονομαχία για το καλύτερο σουβλάκι.  Η μονομαχία ξεκίνησε με τον Ράμσεϊ και τον Ντ’ Ακάμπο να είναι η μία ομάδα ενώ την άλλη αποτελούσαν οι δύο Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της μονομαχίας ο Ράμσεϊ διόρθωσε και πάλι τον Τζίνο επειδή εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τη λέξη κεμπάπ. «Πάψε να το λες κεμπάμπ» του είπε ο Γκόρντον Ράμσεϊ για να του απαντήσει ο Τζίνο ντ′ Ακάμπο, «Με αποκάλεσε pizza boy».

Το σουβλάκι που ετοίμασαν ήταν διαφορετικό από το ελληνικό. Για υλικά χρησιμοποίησαν χοιρινή κοιλιά, μάραθο τουρσί, τραγανιστή πέτσα χοιρινή, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: