Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για συνομιλίες με Τσίπρα

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα για να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και, ενδεχομένως, με υπηρεσιακούς παράγοντες, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία συνήλθε στο Σεπτό Κέντρο από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ακολουθεί σχετικό ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

«Ανακοινούται διά του παρόντος ότι κατά την τελευταίαν συνεδρίαν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, προτάσει της Α.Θ. Παναγιότητος, απεφασίσθη όπως Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μεταβή εις Αθήνας διά να έχη συνομιλίας μετά του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ. Αλεξίου Τσίπρα και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ως, ενδεχομένως, και υπηρεσιακών παραγόντων, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Η Αντιπροσωπεία θα τελή υπό την ηγεσίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, μέλη δε αυτής θα είναι οι Σεβ. Μητροπολίται, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, εκ μέρους των Επαρχιών Κρήτης και Δωδεκανήσου, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου».

Εξάλλου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διορίσει ως επικεφαλής του ανασυσταθέντος Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Anishchenko, ο οποίος διακόνησε επί σειρά ετών ως ιερατικώς προϊστάμενος της Ορθόδοξης Κοινότητας στην Αττάλεια (Τουρκία), που υπάγεται στη Μητρόπολη Πισιδίας.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: