Στην αναζήτηση νέου προέδρου του Αρείου Πάγου και επτά αντιπροέδρων βρίσκεται ο Κώστας Τσιάρας

Σημαντικές αλλαγές στην κορυφή της Δικαιοσύνης αναμένονται τους προσεχείς μήνες και το παρασκήνιο είναι ήδη έντονο, καθώς στις 30 Ιουνίου αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου, εξαιτίας του γεγονότος ότι συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας της.

Στην κυβέρνηση αναζητούν το πρόσωπο που θα την αντικαταστήσει, με τα πρώτα ονόματα να έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» μέχρι στιγμής κάποιο συγκεκριμένο.

Παράλληλα, τους επόμενους μήνες εκτός από την κα Αλειφεροπούλου θα αποχωρήσουν και επτά αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου τους οποίους επίσης θα κληθεί να αντικαταστήσει το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν πρότασης που θα καταθέσει, ως είθισται, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Στους αποχωρούντες συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Επιθεώρησης του ανώτατου δικαστηρίου, Γεώργιος Χοϊμές.

Συν τοις άλλοις, σημαντικές ανακατατάξεις αναμένονται και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού αποχωρούν τον Ιούνιο λόγω ορίου ηλικίας οκτώ αντεισαγγελείς. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αντεισαγγελέας Άννα Ζαΐρη, που φέρει επίσης την ιδιότητα της προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: