Στην 8η θέση στο Ράλι Ακρόπολις το δίδυμο Θεοχαρόπουλος- Κότσαλης

Μπορεί το Ράλι Ακρόπολις που προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) να κέρδισαν οι Πορτογάλοι Bruno και Hugo Magalhaes με Skoda Fabia R5, όμως υπήρχαν και άλλα πληρώματα που χωρίς βοήθεια και κάνοντας λίγες δοκιμές κατάφεραν όχι μόνο να τερματίσουν αλλά και να πλασαριστούν  σε αξιόλογες θέσεις.

Στο 64ο Ράλι Ακρόπολις, συμμετείχαν με Mitsubishi Lancer Evo IX, της ομάδας STH Rally Team, στα χρώματα των InfoQuest Technologies/Xiaomi, Εθνικής Τράπεζας και Cosmote, οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης. Ο πρώτος που κατέχει  διευθυντική θέση σε μεγάλη επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ελεύθερο χρόνο για δοκιμές κατάφερε με τη βοήθεια του άριστα καταρτισμένου συνοδηγού του να τερματίσει στην 8η θέση  μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων.

Ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ήταν απών για αρκετά χρόνια από τους αγώνες. Όμως οι αγώνες δεν ξεχνιούνται  όσα χρόνια και αν περάσουν. Σίγουρα  η μακροχρόνια αποχή από τους αγώνες, έπαιξε και αυτή τον ρόλο της στον ρυθμό που ήθελε να επιτύχει το πλήρωμα της STH Rally Team. Όμως η αγάπη για τους αγώνες και η σωστή στρατηγική λειτούργησαν θετικά.

Το Ράλι Ακρόπολις μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην είναι στο WRC όμως και το ERC έχει έντονο συναγωνισμό. Ο αγώνας θέλει σωστή προετοιμασία αλλά και σοβαρότητα.

Το πλήρωμα  Θεοχαρόπουλος- Κότσαλης κινήθηκαν με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ξεπέρασαν τα προβλήματα προσαρμογής. Το τεχνικό πρόβλημα στα ηλεκτρικά που παρουσιάστηκε στο αυτοκίνητο, στα μέσα του δεύτερου σκέλους και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια αρκετών θέσεων στην γενική κατάταξη, δεν τους πτόησε. Στο τρίτο σκέλος κινηθηκαν γρήγορα και κέρδισαν τον χαμένο χρόνο. Κατάφεραν  να φθάσουν στον τερματισμό  σε πολύ καλή θέση. Άλλωστε ο  τερματισμός σε έναν τέτοιου βεληνεκούς αγώνα, είναι κάτι παραπάνω από κατόρθωμα. Εκτός από τη χαρά του τερματισμού ,ένας  αγώνας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δίνει πάντα εμπειρίες που δεν ξεχνιούνται.

Σχετικές ήταν και οι δηλώσεις του Στέφανου Θεοχαρόπουλου, στον τερματισμό του αγώνα στην Λαμία:

«Πάντα ένας τερματισμός στο Ράλι Ακρόπολις είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Η επίδοσή μας στο τελευταίο σκέλος  ήταν απίστευτα καλή, έχω δε την εντύπωση ότι είναι η καλύτερη μας εμφάνιση. Εκπληκτικός τερματισμός, εκπληκτικός αγώνας, περάσαμε πολύ ωραία, το ευχαριστηθήκαμε».

Μπράβο και στους δύο που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν  κατάφεραν να ανέβουν τη ράμπα του τερματισμού.

Στην 8η θέση στο Ράλι Ακρόπολις το δίδυμο Θεοχαρόπουλος- Κότσαλης

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: