Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης – Έλεγχοι για τα μέτρα σε μπαρ και πριβέ πάρτι

Στη Μύκονο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι αν πολίτες και επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο νησί για την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς και για άλλα ζητήματα ασφαλείας, όπως τα ατυχήματα στους δρόμους και οι κλοπές.

Επίσης, πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στα σοκάκια της Μυκόνου και στα μαγαζιά, για να ζητήσει από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους, ειδικά αυτήν την εποχή που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Επίσης, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», στο επίκεντρο των ζητημάτων που απασχόλησαν τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν τα πριβέ πάρτι που γίνονται σε βίλες του νησιού, όπου είναι αδύνατο να διαπιστωθεί κατά πόσο και αν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Σημειώνεται ότι οι εικόνες με εκατοντάδες ανθρώπους να συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των συγκεκριμένων κατοικιών, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Φέρεται να ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωρά σε ελέγχους -εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Τα φαινόμενα συνωστισμών προκαλούν ανησυχία στις Αρχές, καθώς η συγκέντρωση πλήθους κόσμου χωρίς την ταυτόχρονη τήρηση μέτρων, όπως οι απαραίτητες αποστάσεις και η χρήση μάσκας, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τη διασπορά του κορονοϊού σε περίπτωση που εκεί υπάρχει κάποιο κρούσμα.

Όλα αυτά, σε σχέση με την ταυτόχρονη αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούλιο, έχει σημάνει «συναγερμό» στους ανθρώπους που διαχειρίζονται την πανδημία στην Ελλάδα. Στόχος αποτελεί ο περιορισμός της διασποράς κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος, τη στιγμή που η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της για επισκέπτες από το εξωτερικό.

Σημειώνεται από σήμερα η υποχρεωτική χρήση μάσκας ισχύει σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε για πολλοστή φορά ότι πρέπει να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να προκαλεί πανικό, ούτε όμως εφησυχασμό.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: