Στη Μόσχα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα, όπου θα έχει αύριο συναντήσεις τόσο με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν όσο και με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στη Μόσχα, στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου.

Μία ώρα μετά, στις 11:30, θα μεταβεί στην πρωθυπουργική κατοικία, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ρώσου πρωθυπουργού «κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι επικεφαλής των κυβερνήσεων θα συζητήσουν την κατάσταση και της προοπτικές της ρωσο-ελληνικής εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, την υλοποίηση από κοινού έργων στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών μεταφορών, των υψηλών τεχνολογιών, της αγροτικής οικονομίας και άλλους τομείς».

Στις 13:00 θα έχει τετ-α-τετ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προγραμματίζεται υπογραφή διμερών συμφωνιών (14:45-15:00) και εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (15:00-15:30).

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: