Στη Λέσβο Αβραμόπουλος, Μουζάλας και ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα βρεθεί στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Λέσβο και κατ’ επέκταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τον εγκλωβισμό στα νησιά περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος θα φτάσει στη Μυτιλήνη με ελικόπτερο που θα προσγειωθεί στο στρατόπεδο της Μεραρχίας και θα συνοδεύεται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Φιλίπ ντε Μπροέρ διευθυντή της Διεύθυνσης ανθρωπιστικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ και τον Μάρτιν Βερβέι συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Παράλληλα, στο ελικόπτερο θα επιβαίνουν οι ευρισκόμενοι στην Αθήνα για επαφές Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου και Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήμαρχος Σάμου. Ενώ στη Μυτιλήνη σπεύδει από τη Χίο ο δήμαρχος Χίου, Μανόλης Βουρνούς.

Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο, αναμένεται να επισκεφθεί τον καταυλισμό και τις εδρεύουσες εκεί υπηρεσίας στη Μόρια καθώς και τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ. Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων και λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα και πάλι με το ελικόπτερο, ο κ. Αβραμόπουλος θα προβεί σε δηλώσεις.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: