Στη «Γιορτή της Δημοκρατίας» της Ιταλίας με την Προεδρική Lancia Flaminia

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του COVID-19, η ετήσια τελετή της Ιταλικής Δημοκρατίας γιορτάστηκε στις 2 Ιουνίου, στη Ρώμη. Η τελετή τιμά τη γέννηση της Ιταλικής Δημοκρατίας το 1946 και παράλληλα τις αξίες, την αισθητική και την κουλτούρα που έχουν καταστήσει διάσημη τη χώρα σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Προεδρική Lancia Flaminia συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας στην έναρξη της παρέλασης, ακολουθώντας μια πορεία ανάμεσα από μερικά από τα πλέον ιστορικά σημεία της Ρώμης.

Στην πορεία του, το εντυπωσιακό αυτοκίνητο πέρασε από το Κολοσσαίο τη Via dei Fori Imperiali και την Piazza Venezia.

Από το 1961, η Προεδρική Lancia Flaminia αποτελεί το επίσημο όχημα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, αλλά και έναν πρεσβευτή της Ιταλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, όπως είναι οι εορτασμοί της 2ας Ιουνίου, η ορκωμοσία του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, ή η συνοδεία τιμώμενων προσώπων κατά την επίσκεψη τους στη Ρώμη, όπως συνέβη στο παρελθόν με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τον Πρόεδρο των Η.Π.Α., John Fitzgerald Kennedy.

Η Flaminia παρουσιάστηκε το 1957 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης έχοντας τη δύσκολη αποστολή να αντικαταστήσει τη θρυλική Aurelia. Η ειδική έκδοση του Pinin Farina με την ανοικτή οροφή παρουσιάστηκε το 1961 και ονομάστηκε «335», λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου της. Ο τότε Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Giovanni Gronchi, ήταν ο πρώτος που την επέλεξε ως το επίσημο αυτοκίνητο της Προεδρίας.


Foto Roberto Monaldo / LaPresse
20-11-2021 Roma
Nella foto Lancia Flaminia presidenziale

Συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν, όλα χρώματος σκούρου μπλε, τα οποία πήραν τα ονόματα θρυλικών ίππων της Scuderie del Quirinale: Belfiore, Belmonte, Belvedere και Belsito.

Το 2001 ανακατασκευάστηκαν για λογαριασμό της Ιταλικής Προεδρίας τα Belfiore και Belvedere. Το Belsito βρίσκεται στο Ιστορικό-Στρατιωτικό Μουσείο του Μιλάνο, ενώ το Belmonte στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο.

 

Στη «Γιορτή της Δημοκρατίας» της Ιταλίας με την Προεδρική Lancia Flaminia gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: