Στη φυλακή ο φυγόποινος ληστής δυο ηλικιωμένων γυναικών

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκε για να εκδικαστεί η υπόθεση  —  Είχε χτυπήσει τις γυναίκες και απέσπασε χρήματα

Πέρασαν τέσσερα χρόνια ώσπου να δικαστεί για την ληστεία που είχε διαπράξει στην Κω σε βάρος μιας ηλικιωμένης και της γυναίκας που την φρόντιζε ένας 35χρονος, αλλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και εξακολουθούσε να κυκλοφορεί σαν… κύριος στο νησί παρά την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Δυόμισι μήνες μετά την καταδίκη του, ο 35χρονος Ρομά εντοπίστηκε αστυνομικούς της Ασφαλείας που διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε σε βάρος του η καταδικαστική απόφαση, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ο οποίος διέταξε τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Ο δράστης είχε χτυπήσει στις 3 Αυγούστου 2017 την πόρτα του σπιτιού της 89χρονης –τότε- γυναίκας και είχε απαιτήσει να του δώσει χρήματα. Η ηλικιωμένη του έδωσε 300 ευρώ, όμως της ζήτησε και άλλα και όταν εκείνη αρνήθηκε την χαστούκισε και πέταξε βίαια στο κρεβάτι την 69χρονη οικιακή βοηθό της που προσπάθησε να την προστατεύσει. 

Μετά την καταγγελία, ο ληστής προσήχθη από άνδρες της Ασφάλειας μεταξύ άλλων υπόπτων και αναγνωρίστηκε από τις δύο γυναίκες. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος ως τη δίκη του που καθυστέρησε πολύ και έγινε στις 12 Οκτωβρίου 2021 στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο τον έκρινε ένοχο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: