Στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή στο πλευρό πλέον του Αλέξη Τσίπρα..;

Στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή στο πλευρό πλέον του Αλέξη Τσίπρα..;

Η Νέα Δημοκρατία, ο «δρόμος προς την άβυσσο» και η Κουμουνδούρου…

Πυκνώνουν τα σενάρια, οι φήμες και τα δημοσιεύματα ότι πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή εντάσσεται στο «αφανές» επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο μέχρι στιγμής επίσημα όλα διαψεύδονται και από τις δύο πλευρές.

Υπήρξε, ο άλλοτε άτυπος, ένας από δύο πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ανά καιρούς έχει ασκήσει κριτική, πάντα μετά το τέλος των συνεργασιών του, στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ σε δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει τη ΝΔ «φθαρμένο προϊόν», τονίζοντας το ότι «ποτέ δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα».

Ο λόγος για τον Γιάννη Λούλη, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος, με διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Emmanuel College) και MΑ στην “Πολιτική Συμπεριφορά” από το Πανεπιστήμιο του Essex. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και είναι συγγραφέας 14 βιβλίων.

«Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν∆ δεν συγκρούστηκαν ούτε µε τους μηχανισμούς του κράτους ούτε µε τους μηχανισμούς του κόµµατός τους. Αυτός ήταν ο µμεγάλος συµβιβασµός τους», είχε δηλώσει το 2011 ο Γιάννης Λούλης με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Ο δρόµος προς την άβυσσο», στο οποίο υπάρχει και ένα ολόκληρο κεφάλαιο όπου εξηγεί πως «έσπασε» το γυαλί στη σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή.

Έχει δηλώσει ότι είναι τεχνοκράτης, επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας ενώ έχει συνεργαστεί τόσο με τον ∆ηµήτρη Χριστόφια, όσο και με τον Γλαύκο Κληρίδη, αλλά και τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ανά καιρούς αρθρογραφεί σε εφημερίδες με απόψεις πάντα κριτικής απέναντι στα κυβερνώντα κόμματα, ή στην συγκυβέρνηση. Στο παρελθόν έχει μιλήσει θετικά για τους πρώην πρωθυπουργούς Κωστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη υποστηρίζοντας το ακέραιο του χαρακτήρα τους, αλλά και την ατολμία τους για μεταρρυθμιστικά μέτρα τόσο στο Δημόσιο όσο και στα κόμματα τους. Επί 9 χρόνια είχε το δικό του δεκάλεπτο στον ΣΚΑΪ με τίτλο «Νηφάλια».

Άνθρωπος κυριολεκτικά χαμηλών τόνων ο Γιάννης Λούλης — λέγεται ότι σχεδόν ψιθυρίζει- παίζει την επικοινωνία στα δάκτυλα και έτσι με βάση την Κύπρο πληροφορίες  τον φέρνουν να είναι και πάλι — άτυπος- σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο παλαιότερα- όχι τόσο πολύ-  είναι δηλώσει ότι με βάση τα όσα επικρατούν σήμερα στην πολιτική ζωή καθιστούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μοναχικό οδοιπόρο αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να συνάψει συμμαχίες. Εκτός και αν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία….

Κ.Κ.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: