Stelios Koudounaris S/S 2020: Ο ανεπιτήδευτος μινιμαλισμός συναντάει το χρώμα και την αιθέρια κίνηση των υφασμάτων

Διάβασε επίσης:

Τα τελευταία τρία χρόνια δεν χάνω show του σχεδιαστή. Από τον χειμώνα του ’16, είμαι εκεί, σε κάθε επίδειξη μόδας του. Ο λόγος; Γιατί ο Στέλιος Κουδουνάρης καταφέρνει πάντα ένα πράγμα: να οργανώσει τα πιο εντυπωσιακά fashion shows (εκτός από τα να δημιουργήσει τα πιο καλοραμμένα ρούχα).

Stelios Koudounaris Resort 2017

Δεν χάνω show του, με τίποτα και η απόσταση δεν θα με σταματούσε από το να δω από κοντά τη Spring/Summer 2020 κολεξιόν. Ήμουν σίγουρη ότι θα αντίκριζα ένα φανταστικό show και έτσι κι έγινε.

Στα 10 χρόνια του οίκου του Stelios Koudounaris για τη συλλογή Fall/Winter 2018

Φόρεσα, λοιπόν, το αγαπημένο μου φόρεμα, άλλαξα δύο βαγόνια του μετρό,  πήρα κι ένα ταξί και 90 λεπτά μετά ήμουν στον βιομηχανικό χώρο του Metropolitan Expo, όπου πραγματοποιήθηκε το show. Η βραδιά ξεκίνησε με το »Make Change event» της Wella Professionals και συνεχίστηκε με το show του Στέλιου Κουδουνάρη, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη μόδας και ομορφιάς.

Δες ακόμη:

Μπαίνοντας στον χώρο και βλέποντας την πολλών μέτρων λευκή πασαρέλα που κατέληγε σε ένα χώρο στολισμένο με βιομηχανικού ύφους στημένα δέντρα, ήξερα ότι το show θα ήταν μαγευτικό. Αφού κάθισα στη θέση μου, διάβασα αμέσως τις σημειώσεις του σχεδιαστή: «Η ποιητική φαντασία του Luis Barragan αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης του Στέλιου Κουδουνάρη για τη νέα του συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020».

Ο Barragan πρόκειται για έναν Μεξικανό αρχιτέκτονα, ο οποίος στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ακολούθησε το μοντερνιστικό κίνημα, αφού επισκέφθηκε το φημισμένο «Villa Savoye» του Le Corbursier, όπου και εμπνεύστηκε από τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό. Αυτό που χαρακτήρισε μετέπειτα, τη δουλειά του Barragan ήταν ένα πράγμα: ο τρόπος που συνδύασε τον μοντερνισμό, άρα και τον μινιμαλισμό, με το φως και το χρώμα. Τα κτήρια του Μεξικανού αρχιτέκτονα χαρακτηρίζονται από απλές γραμμές και bold χρώματα. Αυτά τα δυο στοιχεία ήταν ξεκάθαρα και στη συλλογή του Κύπριου σχεδιαστή μόδας.

NDP Photo Agency

Με τη δουλειά του Luis Barragan να αναγνωρίζεται από τα μέσα του ’70 και περισσότερο το 1980, τα ρούχα στην πασαρέλα είχαν ξεκάθαρες επιρροές από τις δεκαετίες αυτές, από τα μαλλιά*, τις σιλουέτες και φυσικά το μακιγιάζ.

Studio Panoulis

Με μίνιμαλ, συναισθηματικό σχεδιασμό και με απώτερο σκοπό να δημιουργούν γαλήνη στη γυναίκα που τα επιλέγει, οι δημιουργίες του Στέλιου Κουδουνάρη από τη συλλογή είχαν σα σκοπό ένα πράγμα: να υπηρετήσουν την παντοτινή αναζήτηση για ομορφιά και μαγεία.

NDP Photo Agency

Όπως και η δουλειά του αρχιτέκτονα έπαιξε στα όρια του φορμαλισμού, έτσι και η συλλογή είχε μια φορμαλιστική προσέγγιση την οποία ανέδειξε ο σχεδιαστής με το φως και την κίνηση των ρούχων, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κολεξιόν.

Studio Panoulis

Αυτό άλλοτε χάριζε στο κοινό το αίσθημα της ξεκούρασης (σε οπτικό επίπεδο) και άλλοτε την έκσταση. Τα υφάσματα βοήθησαν πολύ σ” αυτό. Από το μετάξι μέχρι και το τεχνητό δέρμα και ανάλογα με το φως και την κίνηση, οι διαφορετικές υφές συνδυάζονταν μεταξύ τους με φυσικότητα. Τα έντονα χρώματα όπως και οι αποχρώσεις των μπαχαρικών χαρακτήρισαν τη συλλογή, ενώ τα ρευστά υλικά δημιουργούσαν πλούσια σε κίνηση ρούχα. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είτε ήταν φυσικά (μετάξι, βαμβάκι, βισκόζη), είτε τεχνητά (τεχνητό δέρμα φιδιού και κροκόδειλου, γυαλιστερή μουσελίνα), πρόσφεραν ένα μοναδικό αποτέλεσμα αλλά και την αίσθηση της οικειότητας και της γαλήνης.

O Στέλιος Κουδουνάρης στο κλείσιμο του show (NDP Photo Agency)

Όπως είχε πει και ο Luis Barragan, «η γαλήνη είναι η μεγάλη και αληθινή απάντηση στην αγωνία και τον φόβο» και η συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό ακριβώς.

*Τα μαλλιά των μοντέλων του show δουλεύτηκαν με προϊόντα Wella Professionals που για μια ακόμη φορά ολοκλήρωσαν το όραμα του Στέλιου Κουδουνάρη για την κολεξιόν του. Τα hair looks που επιλέχθηκαν ήταν μοναδικά για κάθε μοντέλο, επιβεβαιώντας ότι τάση είναι αυτό που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα. Οι επαγγελματίες κομμωτές έδωσαν τη γενική κατεύθυνση, αλλά η έμπνευση του σχεδιαστή για το κάθε ρούχο «οδήγησε» στην τελική επιλογή.

Κεντρική φωτογραφία: Studio Panoulis

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: