Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ ούτε θα «εξομαλύνουν», ούτε θα «αναβαθμίσουν» τις διμερείς σχέσεις με τη Συρία

Το σχόλιο από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποτελούσε απάντηση στην ερώτηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς για το εάν και κατά πόσον η Ουάσινγκτον ενεθάρρυνε και υποστήριξε την επαναπροσέγγιση της Ιορδανίας και της Συρίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει κανένα σχέδιο να «εξομαλύνει ή να αναβαθμίσει» τις διπλωματικές σχέσεις της με αυτήν του προέδρου της Συρίας, του Μπασάρ αλ Άσαντ, ούτε ενθαρρύνει άλλες χώρες να το πράξουν, τόνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χθες Τετάρτη.

Το σχόλιο από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποτελούσε απάντηση στην ερώτηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς για το εάν και κατά πόσον η Ουάσινγκτον ενεθάρρυνε και υποστήριξε την επαναπροσέγγιση της Ιορδανίας και της Συρίας. Το Αμάν προχώρησε νωρίτερα χθες στο άνοιγμα της κυριότερης συνοριακής διέλευσης με τη συριακή επικράτεια.

Σύμφωνα με το Tweet της δημοσιογράφου του πρακτορείου Reuters, Hümeyra Pamuk: «Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ μιλούσαν με τις συριακές αρχές μέσω διαμεσολαβητών, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών λέει: «Δεν έχουμε τίποτα να αναφέρουμε για αυτό… Ο Άσαντ δεν έχει αποκτήσει νομιμότητα στα μάτια μας και δεν τίθεται θέμα ομαλοποίησης των σχέσεων των ΗΠΑ με την κυβέρνηση τους αυτή τη στιγμή ».

Η κίνηση, με σκοπό την τόνωση των οικονομιών των δύο κρατών, που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, καταγράφηκε την ώρα που αραβικά κράτη ασκούν πίεση να επανενταχθεί η Συρία στα περιφερειακά και διεθνή φόρα, έπειτα από χρόνια αποκλεισμού της Δαμασκού εξαιτίας του εμφυλίου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: