Σταθάκης: Πρόθεση μας να κλείσουν όλα μαζί τα θέματα στο επόμενο Eurogroup

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις», αναφέρει ότι, λαμβάνοντας υπόψη πως «το στίγμα της τελευταίας απόφασης του Eurogroup ήταν τα μέτρα να αποτελέσουν ένα ουδέτερο δημοσιονομικό πακέτο», εάν τα μέτρα «είναι και «κοινωνικά ουδέτερα», θα περάσουν από τη Βουλή».

Προσέθεσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο όλων των θεμάτων μαζί, στο επόμενο Eurogroup, και τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας-πακέτο.

Ο κ. Σταθάκης ερωτηθείς αν οι δανειστές «έχουν βάλει «απέναντι» την κυβέρνηση, ώστε στην επόμενη αξιολόγηση να πέσει «σαν ώριμο φρούτο»», απάντησε πως δεν υπάρχει οικονομικό μέτρο που να μην έχει ισχυρή πολιτική διάσταση, υπογράμμισε την ισχυρή μέριμνα της κυβέρνησης για την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και επισήμανε ότι οι εισηγήσεις ορισμένων θεσμών είναι πάγιες.

Ταυτόχρονα, είπε ότι μπορεί ορισμένα στοιχεία (της τακτικής των θεσμών) να ερμηνευθούν ως επιδίωξη πλήγματος στην κυβέρνηση, «αλλά θεωρώ ότι δεν είναι αυτό το πρωταρχικό στοιχείο στη σημερινή συγκυρία».

Ερωτηθείς για την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, Ντέλια Βελκουσλέσκου, ανέφερε ότι ανταποκρίνεται στον ρόλο της καθώς εκπροσωπεί έναν οργανισμό με συγκεκριμένες απόψεις για το ελληνικό ζήτημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: