Σταθάκης: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διεθνών διαγωνισμών για έρευνες υδρογονανθράκων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την Τετάρτη σε ημερίδα, επισήμανε ότι η εμπλοκή δύο μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών (Total και Edison) στις έρευνες υδρογονανθράκων προσδίδει στην Ελλάδα ισχυρή διεθνή παρουσία και ανοίγει το δρόμο και σε άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες να εμπλακούν στην αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

Ο λόγος για τη σύμβαση που αφορά τη διεξαγωγή ερευνών στην θαλάσσια περιοχή 2 , βορειοδυτικά της Κέρκυρας από Κοινοπραξία στην οποία, εκτός από τις δύο εταιρείες, μετέχουν και τα ΕΛΠΕ. Η σύμβαση μονογραφήθηκε πρόσφατα και όπως είπε ο υπουργός θα αποτελέσει το μοντέλο στο οποίο θα βασιστεί ο νέος κύκλος συμβάσεων που θα ακολουθήσουν. Όταν ολοκληρωθεί η σύμβαση για το οικόπεδο 2 θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τα ΕΛΠΕ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης, η ολοκλήρωση των διεθνών διαγωνισμών για έρευνες αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο. Ο ίδιος σημείωσε ότι πιο ώριμη είναι η περίπτωση του Κατάκολου, ακολουθούν τα Ιωάννινα και ο Πατραϊκός όπου είναι ήδη σε εξέλιξη οι έρευνες, ενώ για τις συμβάσεις που αφορούν τις περιοχές Άρτας — Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και ΒΔ Πελοποννήσου αναμένεται ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: