Σταθάκης: Μια τρύπα της ΝΔ στο νερό η ιστορία της ΔΕΠΑ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για το χρέος της εταιρείας ELFE προς τη ΔΕΠΑ χαρακτηρίζοντας ως τρύπα στο νερό την απόπειρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι το 2011 το χρέος ήταν 40 εκατομμύρια ευρώ, το 2015 όταν παρέλαβε ο κ. Κιτσάκος με τους τόκους υπερημερίας έγιναν 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2018 έγιναν 110.

“Το χρέος της ELFE προς τη ΔΕΠΑ είναι το χρέος από τη Νέα Δημοκρατία” είπε.

Αναφερόμενος στην καταγγελία της ΝΔ για σκάνδαλο ανταλλαγής ακινήτων τα οποία και υπερκοστολογήθηκαν αλλά και ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για “φαντασιακό σκάνδαλο καθώς αυτό το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ. Μόλις ήρθε το έγγραφο από την Αρχή καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος πάγωσε κάθε συζήτηση. Μια τρύπα στο νερό η ιστορία” είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος κ. Κιτσάκος απελύθη γιατί συνολικά δεν έκανε καλά τη δουλειά του και όχι για την υπόθεση της ELFE.

Όσον αφορά στην κατηγορία για ποιο λόγο δεν διεκόπη η παροχή φυσικού αερίου ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι για πολλούς λόγους δεν ήταν κάτι εύκολο.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: