ΣΤΑΣΥ: προσωρινή η παραχώρηση του τροχιοδρόμου του τραμ στη Βασιλίσσης Ολγας

Προσωρινή είναι η παραχώρηση τμήματος του τροχιοδρόμου του τραμ (επί της λεωφόρου Β. Όλγας, από το ύψος της Β. Κωνσταντίνου έως την οδό Όθωνος και επί της λεωφόρου Β. Αμαλίας), που σήμερα δεν χρησιμοποιείται, για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της – η ΣΤΑΣΥ.

Συγκεκριμένα, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πως ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων να συμβάλει στον σχεδιασμό για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης παραχωρώντας προσωρινά τμήμα της γραμμής του Τραμ – που σήμερα δεν χρησιμοποιείται – για την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις προσπάθειες για την επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ έως το Σύνταγμα, που είχαν διακοπεί τον Οκτώβριο του 2018.

Μάλιστα, αναφερει πως στα τέλη του καλοκαιριού και αφού υπάρξει μια σειρά μετρήσεων, θα ξεκινήσουν δοκιμαστικές διαδρομές του τραμ (χωρίς επιβάτες) στο τμήμα της οδού Καλλιρόης και στη συνέχεια -  μετά από περίπου 3 μήνες – εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία του έως το Σύνταγμα.

«Μέχρι την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αποφάσισε ότι το Τραμ, ως το κατ΄ εξοχήν φιλικό προς το αστικό περιβάλλον συγκοινωνιακό μέσο, μπορεί να συμβάλει στη μεγάλη αστική παρέμβαση που επιχειρεί ο Δήμος Αθηναίων με τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ .

Και προσθέτει πως «στη σύμβαση μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και του Δήμου επισημαίνεται κατηγορηματικά ότι ο χρόνος παραχώρησης θα είναι για τρεις μήνες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των μετρήσεων, που προαναφέρθηκαν και πριν την επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ έως το Σύνταγμα, ο Δήμος της Αθήνας θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του τροχιοδρόμου».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: