Στάση εργασίας και συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη

Νέα κινητοποίηση ετοιμάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που ζητεί την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11 Απριλίου, οργανώνει στάση εργασίας, από 07:00-15.00 και συγκέντρωση από 07:00 στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

«Τρεις χιλιάδες υγειονομικοί περιμένουν να πάρουν τη σύνταξη. Εξετάζονται αιτήσεις συνταξιοδότησης του Φλεβάρη 2017» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, που απέστειλε επιστολή στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ζητώντας της συνάντηση.

«”Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση”. Η κα Αχτσιόγλου δεν μπορεί να το παίζει “Πόντιος Πιλάτος”. Στο υπουργείο Εργασίας, εάν δεν το έχει αντιληφθεί, επιλέχθηκε να ολοκληρώσει την εφαρμογή του καταστροφικού νόμου Κατρούγκαλου για τη Κοινωνική Ασφάλιση.

Πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο επαγγελματίας Υγείας στα 67 έτη που συνταξιοδοτείται με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας;

Η κα Αχτσιόγλου καλό είναι να επικοινωνήσει με την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στην Κάνιγγος 29, το πρώην Γενικό Λογιστήριο, της οποίας προΐσταται για να πληροφορηθεί το χάλι.

Είναι στίβα οι φάκελοι με τις εκκρεμείς συντάξεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 10.000 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: