Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στεγνώνει την πραγματική οικονομία

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συνεχίζει τη στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να στερεί ρευστότητα από την αγορά και να στεγνώνει την οικονομία, επισημαίνοντας πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διατηρούνται και φέτος υψηλές, περίπου στα 3,4 δισ. ευρώ, σχεδόν αμετάβλητες, όπως λέει, παρά την εκταμίευση δόσεων για την αποπληρωμή τους.

Όπως σημείωσε, έτσι αποδεικνύεται πως δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές και ότι καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη η πλήρης εξόφλησή τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση.

«Πρόκειται για ακόμη ένα πεδίο άσκησης οικονομικής πολιτικής στο οποίο γίνεται ολοφάνερη η κυβερνητική ανικανότητα. Η ΝΔ έχει προτείνει και θα εφαρμόσει ένα σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με ουσιαστική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων, πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης, μέσω του τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε ακόμα.

oikonomia

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: