Στα νησιά οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ – Ξεκινούν τα τεστ για κορονοϊό

Δουλειά πιάνουν από σήμερα οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ που θα πηγαίνουν στα νησιά για να κάνουν διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Οι πρώτες επισκέψεις θα γίνουν σήμερα και αύριο Τρίτη 26 Μαΐου σε Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο.

Ο ΕΟΔΥ σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» για την πραγματοποίηση τεστ για την COVID-19 σε νησιά του Αιγαίου.

Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για COVID-19.

Η Σύμπλευση θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιείται μεταφορά δειγμάτων από τεστ για COVID-19, όποτε χρειάζεται, από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της Σύμπλευσης.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: