Στα Ιωάννινα το «Καραβάνι για την Υγεία» – Πορεία διαμαρτυρίας

«Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την ΠΡΟΝΟΙΑ», το κεντρικό τους σύνθημα 

Mε κεντρικό σύνθημα «Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την ΠΡΟΝΟΙΑ», διαδηλώνει από τις 10:00, στα Ιωάννινα, η ΠΟΕΔΗΝ με το «Καραβάνι της Υγείας». Στην κεφαλή της πορείας, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας έχουν σηκώσει μαύρα μπαλόνια, ενώ προπορεύονται δύο άμαξες. 

Ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Γιωτόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στην πορεία, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως στόχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι να αναδειχθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και η πρόνοια. Ο κ. Γιωτόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί «επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εξαγγέλλουν προσλήψεις, όμως στα νοσοκομεία άσπρες ποδιές δεν έχουμε δει. Υποχρηματοδότηση υπάρχει, αξονικοί τομογράφοι σε πολλά νοσοκομεία χαλασμένοι, το ΕΚΑΒ σε διάλυση. Η Υγεία καταρρέει η Υγεία βουλιάζει». 

Επίσης, από τις 10:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν στάση εργασίας, εκτός από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και οι δημόσιοι υπάλληλοι, προκειμένου να έχουν συμμετοχή στην κινητοποίηση. Στην πεντάωρη στάση εργασίας συμμετέχει και η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση, των εργαζομένων στην Υγείας, όμως, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δεν συμμετέχει στο «Καραβάνι», διότι, όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, διαφωνεί με το πλαίσιο δράσης της ΠΟΕΔΗΝ. Ωστόσο, χθες το βράδυ, δυναμικό ήταν το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και συμμετείχαν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και Αγρινίου, τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Πρέβεζας, Λευκάδας, Κέρκυρας, των προνοιακών ιδρυμάτων Ηπείρου, της ιδιωτικής υγείας Ιωαννίνων και των φαρμακοϋπαλλήλων Ιωαννίνων.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: