Στα μπλόκα περιμένουν οι αγρότες τη συνάντηση με Τσίπρα

Ένταση στη Λειβαδιά χθες, όπου μέλη αγροτών έψαχναν… βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουν, αλλά δεν έβρισκαν κανέναν – Κατεβαίνουν εκπρόσωποι των Τεμπών στο Μαξίμου, αλλά δεν αποσύρουν τα τρακτέρ, σήμερα αποφασίζει η Νίκαια και άλλα 68 μπλόκα τις περεταίρω κινήσεις

Με τους αγρότες να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από την σκληρή στάση που κρατούν σε δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον την Δευτέρα η συνάντηση μερίδας εξ’ αυτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στην συνάντηση, που ορίστηκε τελικά μετά από εβδομάδες κινητοποιήσεων και αποκλεισμών των εθνικών οδών, αλλά και την μεγαλειώδη συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα, θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και εκεί αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι από διάφορα μπλόκα, μεταξύ αυτών και των Τεμπών. Δεν κατεβαίνουν όμως στην Αθήνα οι αγρότες του Προμαχώνα και της Νίκαιας, που είναι από τους πιο σκληροπυρηνικούς στη μάχη που δίνει ο αγροτικός κόσμος για τα δικαιώματά του, που καταπατώνται μέσω του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου και των αλλαγών στη φορολογία. Ακόμα και οι αγρότες των Τεμπών όμως, δεν αποσύρουν τα τρακτέρ τους από το δρόμο, αλλά αντίθετα τονίζουν, πως σε περίπτωση που από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν πάρουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για αλλαγές στο σχέδιο Κατρούγκαλου, βάσει των προτάσεών τους, τότε θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμα και με επ’ αόριστον αποκλεισμό κάθε διόδου. 

Σήμερα, εκπρόσωποι των αγροτών από 68 μπλόκα συγκεντρώνονται στη Νίκαια, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποίησεών τους, επιλέγοντας νέες μορφές αγώνα, παράλληλα με τους αποκλεισμούς, καθώς θεωρείται δεδομένο πως τα τρακτέρ δεν αποσύρονται από τους δρόμους. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό, όχι όμως την Δευτέρα, μαζί με τους υπολοίπους. 

Στον Προμαχώνα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι εκρηκτική, λόγω του αντι-μπλόκου που έχουν στήσει οι Βούλγαροι οδηγοί σε βουλγαρικό έδαφος. Από το μεσημέρι του Σαββάτου οι Έλληνες αγρότες έχουν ανοίξει το δρόμο, σε ένδειξε καλής θέλησης, όμως σε συνάντηση που είχαν με τους Βούλγαρους, αυτοί απαίτησαν να αποσυρθούν εντελώς τα τρακτέρ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε φυσικά αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, καθώς δεν υπάρχει πρόσθεση λήξης των κινητοποιήσεων από τους αγρότες.

Εν μέσω των κινητοποιήσεων, οι κατά τόπους εντάσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ειδικά στην επαρχία. Χθες αγρότες στην Λειβαδιά, αναζητούσαν εναγωνίως τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Θηβαίο και πήγαν έξω από τα γραφεία του κόμματος, ωστόσο, κ. Θηβαίος, ήταν άφαντος. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του βουλευτή τον απέτρεψαν από τη συνάντηση, όμως, η αντιπροσωπεία των αγροτών που βρέθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματος, υποστήριξε πως απλά τους αποφεύγει. Τελικά, το ψήφισμα, που ήθελαν να του παραδώσουν, θυροκολλήθηκε στην πόρτα των κλειστών γραφείων και με αυτό του ζητούν, μεταξύ άλλων, να πείσει την κυβέρνηση για την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη συζήτηση του φορολογικού και ασφαλιστικού από μηδενική βάση.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: