Στα Άγραφα με το νέο Mitsubishi L200

Απο τον Νίκο Καραπάνο

Άγραφα!
Δαντελωτά βουνά, άγρια χλωρίδα και πανίδα, πέτρινες γέφυρες, απροσπέλαστα φαράγγια, ποτάμια, ξωκλήσια και αυθεντικά της ελληνικής υπαίθρου χωριά, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που σου κόβει την ανάσα!
Τα μέρη τούτα ιστορικά διαπνέονται από ένα αίσθημα ανεξαρτησίας & ελευθερίας.

Αυτή την ελευθερία μας χάρισε το νέο Mitsubishi L200 που οδηγήσαμε σε ένα μοναδικό οδοιπορικό στο κέντρο του Ορεινού όγκου των Αγράφων.


Στην 6η γενιά του, το νέο L200 αποκτά μία ενδιαφέρουσα αισθητική και σχεδιαστική ταυτότητα που η Mitsubishi ονομάζει Dynamic Shield που σε καμιά περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη.
Στο μπροστινό μέρος ο γιγάντιος προφυλακτήρας που ενσωματώνει την επιβλητική μάσκα με το γνώριμο σήμα της μάρκας, οι πλούσιες νίκελ λεπτομέρειες και τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα που αγκαλιάζουν στο πλάι τα φτερά, προσδίδουν ένα «άγριο» και ταυτόχρονα sport χαρακτήρα στο νέο L200.

Στο πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου κυριαρχούν τα μεγάλα τραπεζοειδή ανοίγματα των θόλων με τα χαρακτηριστικά φουσκώματα, ενώ στο ύψος της μεσογραμμής ξεχωρίζουν τα δύο έντονα νεύρα που εκτείνονται μέχρι την κουπαστή της καρότσας. Στο πίσω μέρος που δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για σχεδιαστικές εξάρσεις, ακολουθείται η γνώριμη εικόνα με τα κάθετα φωτιστικά σώματα που συναντάμε σε όλα τα αντίστοιχα pick up της αγοράς.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό Sunflare orange pearl χρώμα του αυτοκινήτου της δοκιμής δημιουργούν κατά τη γνώμη μας ένα πολύ όμορφο σύνολο.

Κάτω από το καπό του νέου L200 βρίσκουμε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου 2,2 λίτρων που αποδίδει 150 PS στις 3.500 rpm και 400 Nm μεταξύ 1.750 και 2.250 rpm.
Το ελαφρύ αλουμινένιο 16βάλβιδο σύνολο με ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού common rail, προσδίδει στο αυτοκίνητο ικανοποιητικές επιδόσεις και οικονομία, ενώ χαρακτηρίζεται από πολιτισμένη λειτουργία.
Αν και το βαθύ πάτημα του γκαζιού συνοδεύεται από μια υστέρηση, όταν συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να κινήσεις το βάρος των 2.2 τόνων του οχήματος μαθαίνεις να εκμεταλλεύεσαι πιο σωστά το φάσμα της ροπής του.
Για την εκπομπή χαμηλών ρύπων σύμφωνα με τα τελευταία Ευρωπαϊκά πρότυπα το L200 φέρει σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης καυσαερίων SCR και συνεπώς δοχείο AdBlue.

Εκτός δρόμου το νέο L200 βρίσκεται πραγματικά στο φυσικό του περιβάλλον. Το αυτοκίνητο διαθέτει στιβαρή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, σπειροειδή ελατήρια και αντιστρεπτική ράβδο.
Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα άνω-του-άξονα φύλλα σούστας.
Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, αφού το αυτοκίνητο στην κυριολεξία «κατάπινε» με χαρακτηριστική ευκολία κάθε είδους εμπόδιο, νεροφαγώματα, πέτρες και λάσπες που συναντήσαμε στον κακοτράχαλο χωματόδρομο που οδηγεί στις όχθες του ποταμού Σαραντοπορίτη.
Το L200 περνάει από παντού! Μόλις αντιληφθείς πόσο ψηλό είναι, στιβαρό και καλοκατασκευασμένο, καταλαβαίνεις τελικά ότι τα όρια του είναι πολύ μακρύτερα από αυτά που νομίζεις.
Εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 18’ Machined Face ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Στο εσωτερικό συναντάμε ένα αναβαθμισμένο διάκοσμο όμοιο με αυτό ενός επιβατικού αυτοκινήτου.
Η ποιότητα και η συναρμογή των υλικών είναι σε πολύ καλό επίπεδο αφού ακόμη και στους πιο κακοτράχαλους δρόμους η απουσία τριγμών είναι παντελής.
Οι επιβάτες θα βολευτούν άριστα στα εμπρόσθια καθίσματα τα οποία προσφέρουν πολύ καλή πλευρική στήριξη που σε συνδυασμό με την εξελιγμένη ανάρτηση μεταφέρουν μία βελούδινη αίσθηση κύλισης.

Τα όργανα διαθέτουν φωτεινές και ευανάγνωστες ενδείξεις, με ωραία γραφικά ενώ ανάμεσα τους υπάρχει μια νέα πλήρως έγχρωμη οθόνη LCD πολλαπλών πληροφοριών. Η οθόνη προσφέρει γενικές πληροφορίες, ενημέρωση για την κατάσταση λειτουργίας της τετρακίνησης και προειδοποιήσεις ασφαλείας.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα πλήρες σύστημα multimedia που μέσω μιας κεντρικής έγχρωμης οθόνης 7΄΄ παρέχεται πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες του οχήματος, ενώ ανέσεις όπως χειριστήρια στο τιμόνι, κάμερα οπισθοπορείας, cruise control, σύστημα ανοιχτής ακρόασης τηλεφώνου και άλλες λειτουργίες συνδεσιμότητας έχουν στόχο να προσφέρουν άνεση σε κάθε διαδρομή.

Μέσω περιστροφικού διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ενεργοποιείται το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που ελέγχει την πέδηση αλλά και την ισχύ σε κάθε τροχό έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πρόσφυση σε κάθε έδαφος.
Υπάρχουν επιλογές μεταξύ 2H για κανονικές συνθήκες, 4H για σκληρά τερέν, ενώ για extreme καταστάσεις υπάρχει η ρύθμιση 4HLc & 4LLc με κλείδωμα του διαφορικού.

Εδώ νιώθεις μια απέραντη χαρά, ένα ενθουσιασμό και μια ικανοποίηση.
Νομίζεις πως όλα σου «μιλάνε»!

Βουνά ανίκητα σχεδόν μυθικά, πουλιά, ζώα, πυκνά ελατοδάση, άγρια χλωρίδα, άνθρωποι αγνοί και φιλόξενοι, συνθέτουν μια μοναδική εικόνα που την κρατάς στην ψυχή σου και το μυαλό για πολύ καιρό καθώς επιστρέφεις στην πόλη.


Ο «καλλιτέχνης των Αγράφων» δίνει χρώμα και ζωή σε κάθε άψυχο αντικείμενο.

Γραφικά εκκλησάκια ξεπετάγονται μέσα από την πυκνή βλάστηση που αγναντεύουν τα Αγραφιώτικα βουνά

Ο «ζωγράφος των Αγράφων» δίνει χρώμα και ζωή σε κάθε άψυχο αντικείμενο.

Μνημείο πεσόντων των Βαλκανικών πολέμων στην πλατεία του χωριού Φουρνά

Τα ορεινά παραδοσιακά χωριά , που στην κυριολεξία «φωλιάζουν» στις δασωμένες πλαγιές των Αγράφων, χτισμένα σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, από πέτρα και ξύλο, φανερώνουν την τέχνη και το μεράκι των ανθρώπων που τα δημιούργησαν.
Η ασφάλτινη διαδρομή από την γραφική Νεράιδα για το ιστορικό χωριό Φουρνά είναι γεμάτη από εναλλασσόμενες στροφές.
Από την ψηλή θέση οδήγησης του νέου L200 απολαμβάνεις τη μαγευτική φύση καθώς αφήνεσαι στην άνεση που προσφέρουν οι αναρτήσεις σε σχέση με τα ελαστικά υψηλού προφίλ.
Όλα αυτά σε νορμάλ ρυθμούς οδήγησης αφού η λαστιχένια αίσθηση που σου μεταφέρεται από την καρότσα και τα φύλλα σούστας καθώς περνάς πάνω από σαμαράκια και διαμήκεις ανωμαλίες, επιβεβαιώνουν τον off road χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Όμως αυτό είναι κάτι που δεν σε απασχολεί γιατί γνωρίζεις πολύ καλά πως όταν κινείσαι σε τέτοιες περιοχές οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ένα όχημα σαν το νέο L200 με τις δυνατότητες και αρετές που προσφέρει η εξελιγμένη τετρακίνηση του, είναι μονόδρομος για να απολαύσεις στα σίγουρα και με ασφάλεια το φυσικό κάλος που στην κυριολεξία αιχμαλωτίζει το βλέμμα σου.


Μπαλκόνι με βουκαμβίλιες

 

 


Μνημείο πεσόντων των Βαλκανικών πολέμων στην πλατεία του χωριού Φουρνά

Πράγματι ένα οδοιπορικό στα Άγραφα είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας!
Και φυσικά αν ζούσαμε σε αυτά τα μέρη θα επιλέγαμε το νέο L200 γιατί και επιβλητικά όμορφο είναι και πραγματικό «εργαλείο» που κουβαλάει πάνω του όλη την παράδοση της Mitsubishi στις off road κατασκευές συνδυάζοντας παράλληλα την άνεση ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας

Mitsubishi L200 Intense Plus Club Cab
2.2 L Diesel – 4WD Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων
Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας

Mitsubishi L200 Intense Plus Club Cab
2.2 L Diesel – 4WD 6αρι Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 150/3500
Ροπή (Nm σ.α.λ) 400/1750
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 174
Κατανάλωση — Μικτός κύκλος 7,60 λίτρα/100 χλμ.
Κατανάλωση εκτός πόλης 6.9 λίτρα/100 χλμ.
Αστικός κύκλος 8.7 λίτρα/100 χλμ.
Εκπομπές CO2(γρ./χλμ) 199
Βάρος (κιλά) 1990

Τιμή από 29.700€

Στα Άγραφα με το νέο Mitsubishi L200 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: