Στα 6,7 δισ. ευρώ θα ανέρχεται η δόση για την γ’ αξιολόγηση

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από την Ευρωζώνη, η επόμενη δόση που θα λάβει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης θα ανέρχεται περίπου στα 6,7 δισ. ευρώ,

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι, από αυτό το ποσό, τα 3,3 δισ. ευρώ προορίζονται για τις ανάγκες του χρέους της χώρας από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2018, το 1,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ 1,9 δισ. ευρώ θα προστεθούν στο αποθεματικό ασφαλείας.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η απόφαση για την εκταμίευση της εν λόγω δόσης του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, αφού μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί, βάσει προγραμματισμού, και οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Οικονομικών αρχικά έκανε λόγο για 4,5 δισ. ευρώ, ωστόσο αναθεώρησε, σημειώνοντας ότι το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα ανέρχεται σε 6,7 δισ. ευρώ.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: