Στα 39 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο

Ακόμη εννέα νέα κρούσματα κορονοιού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (24/08) το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Τα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 3.176 εργαστηριακών διαγνώσεων. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.460.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγινε χθες (23/08) μια εισαγωγή και, ως εκ τούτου, νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί 30 νέα περιστατικά κορονοϊού, τα οποία προέκυψαν από την εργαστηριακή εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων και μέσα από σύνολο 346 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Από αυτά, 17 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από την Ελλάδα στις 22 Αυγούστου και οι περισσότεροι συνδέονται μεταξύ τους, 10 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από το Άμστερνταμ στις 23 Αυγούστου και 3 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από το Λονδίνο στις 23 Αυγούστου.

Η διερεύνηση όλων των περιστατικών έχει αρχίσει και η ιχνιλάτησή τους συνεχίζεται, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συνεχούς επιτήρησης και αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων, το υπουργείο Υγείας προτίθεται να ταξινομήσει την Ολλανδία από την Κατηγορία Β στην Κατηγορία Γ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αύξησης του αριθμού των περιστατικών COVID-19 σε άτομα που ταξίδεψαν στο εξωτερικό και εντοπίζονται θετικά στον ιό κάποιες μέρες μετά το ταξίδι τους, συστήνεται στους πολίτες που επιστρέφουν από ταξίδι να επαναλαμβάνουν ιδιωτικά την εργαστηριακή εξέταση 7 μέρες μετά την άφιξή τους, ακόμα κι αν έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο με αρνητικό αποτέλεσμα.

Νοείται ότι πολίτες που εκδηλώνουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, δύσπνοια, αγευσία, δυσγευσία, ανοσμία) πριν την πάροδο των 7 ημερών, οφείλουν να επικοινωνούν αμέσως με τον προσωπικό τους ιατρό και να ακολουθούν τις οδηγίες του.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: