Σπυράκη: Κυβέρνηση με ύφος και ήθος Πολάκη

Τη Δευτέρα το απόγευμα συνάντηση με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αιχμή της συζήτησης θα είναι τα “κόκκινα” δάνεια, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, να επισημαίνει, εκ νέου, ότι η οδός Πειραιώς στέκεται εμφατικά υπέρ μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης (και στο ζήτημα των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία) η οποία δε θα θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Κατά το capital.gr, από την αίθουσα της ενημέρωσης, η κ. Σπυράκη, που χαρακτήρισε ως “απελπισία” τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για δύο εικόνες.

Όπως τόνισε, “από τη μία υπάρχει μία κυβέρνηση σε αποδρομή. Ο ανασχηματισμός έδειξε την αδυναμία του κ. Τσίπρα να προσεγγίσει άλλα πρόσωπα, πέραν ορισμένων απελπισμένων. Κυβέρνηση με ήθος και ύφος Πολάκη. Που αγνοεί επιδεικτικά τα προβλήματα των πολιτών. Στον αντίποδα, υπάρχει η άλλη εικόνα. Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το Σάββατο το πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία. Αυτό θα έχει τρεις αιχμές. Την πρόληψη. Τις υπηρεσίες βελτίωσης της ζωής. Και την ειδική μέριμνα για αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη. Πάντα με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων”.

Εστιάζοντας στο Σκοπιανό, η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές πως θα ελέγχει την ενταξιακή πορεία της γείτονος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κρατώντας, παράλληλα, ενεργό το… όπλο του βέτο.

“Η επίσημη ονομασία της χώρας, σύμφωνα με τη συμφωνία που ψήφισε υπενθυμίζω η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων, είναι “Βόρεια Μακεδονία”. Είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από πινακίδες. Δείχνουν απλά την απόσταση μεταξύ των πόλεων”, ανέφερε, κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: